[Pukla tikva] Battlefield 3 ne stiže na Steam?

Izvor: GameInfusion.net, 13.Jul.2011, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

[Pukla tikva] Battlefield 3 ne stiže na Steam?

 

 
Electronic Arts možda ne bude distribuirao Battlefield 3 putem Steam platforme. Na spisku digitalnih kanala distribucije nalaze se Direct2Drive i GamersGate, ali ne i Steam, Valve-ov sistem koji broji preko 30 miliona jedinstvenih igrača.

Vest dolazi posle informacije da je EA povukao i Crysis 2 sa Steam-a. Najveći izdavač na svetu je, naime, pokrenuo svoju online platformu Origin, kojom očigledno želi da uveća profit direktom distribucijom. Očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu GameInfusion.net << se da Origin preraste u pravi multiplayer sistem, preko koga će ići svi EA naslovi.

Na taj način Electronic Arts iz igre izbacuje "middle man-a". Ova kompanija je već najavila da će Old Republic ići isključivo preko Origin platforme.

Inače, EA je ranije objasnio povlačenje pucačine Crysis 2 sa Steam-a kao odluku uzrokovanu nepoštovanjem ugovora i nepovoljnim stavkama iz istog. Ipak, mnogi ocenjuju da je glavni motiv Electronic Arts-a da ne bude u "konfliktu interesa", kada već lansira svoj ekvivalent Steam platforme.

Battlefield 3 izlazi 25. oktobra za PC, Xbox 360 i Playstation 3.

Nastavak na GameInfusion.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GameInfusion.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GameInfusion.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.