Predstavljamo trojicu heroja iz Assassin’s Creed: Revelations

Izvor: GameInfusion.net, 29.Sep.2011, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljamo trojicu heroja iz Assassin’s Creed: Revelations

 
Assassin’s Creed ima priču koja se proteže kroz vekove. Dobro razrađena mitologija na pseudo-istorijskoj podlozi uključuje brojne poznate ličnosti i lokacije, ali suština serije leži u tri glavna lika.

Svaki je veoma značajan za svoju istorijsku epohu, jer budućnost sveta direktno zavisi od njihovih sudbina. Oni sami nisu odabrali ovakav život i svi znaju samo deliće slagalice. Deo su mnogo veće priče i drevnog sukoba koji ima veze sa misterioznom preistorijskom >> Pročitaj celu vest na sajtu GameInfusion.net << tehnologijom i silama koje su nas stvorile.

Predstavljamo vam trojicu heroja igre Assassin’s Creed: Revelations.
 Altair ibn-La’Ahad (Od Assassin’s Creed)
 
Altair ibn-La’Ahad rođen je 1165. godine. On je arapsko-evropskog porekla. Bio je uspešan hašašin u ovom drevnom redu ubica, ali je, zbog nepoštovanja osnovnih principa organizacije, kažnjen da opet napreduje kroz rankove koje je izgubio.

Tokom svog zadatka da ubije devet meta saznao je za su Templari rešeni da unište sve hašašine i zavladaju svetom. Međutim, podjednako lud je bio i njegov Veliki majstor, Al Mualim, koji je želeo da iskoristi "parče Edena" da zavlada Svetom Zemljom.

Ezio, u Assassin’s Creed Revelations, istražuje život svog pretka, kako bi i sam raspleo zavereničku mrežu u koju se upleo. Altair je posle dešavanja iz prve igre nastavio da se obračunava sa Templarima, a Eciju, koji se rodio dva veka kasnije, ostavio je mapu sa lokacijama svih "delića Edena" po svetu. U poznijim godinama otišao je, sa porodicom, u Mongloiju, najverovatnije da bi ubio Džingis Kana. Eto šta je porodični biznis...
 
Ezio Auditore da Firenze (Od Assassin’s Creed 2)
 
Ecijo je Italijan rođen u doba Renesanse, 1459. godine. Igrači ga upoznaju u drugom delu igre kao nesmotrenog razmaženka i švalera. Međutim, porodica svoju povezanost sa hašainima nije mogla da krije od njega doveka, pogotovo što je sukob eskalirao do tačke da su mu Templari ubili najbliže. Od tada je Ecio drugi čovek.

Iako ulazi u rat iz osvete, Ecio postaje jedan od najvažnijih asasina i čovek koji kroz prolivenu krv omogućava širenje renesanse. On je značajan za opadanje uticaja crkve i oslobađanje društva, što je Ubisoft igračima predstavio na interaktivan način: kroz menadžerski element Assassin’s Creed serije, koji postoji od drugog dela igre.

Ecio više nije isti od kako se susreo sa Minevrom, entitetom koji predstavlja "rasu koja je bila pre". Minevra ga koristi kao sredstvo za saopštavanje poruke kroz vekove Dezmondu, potomku Altaira i Ecija. Tako se stvara neverovatna veza tri asasina kroz vreme. Od tada je Ecio rešen da sazna više o ovom ratu koji se vodi, praktično, od kako ljudi postoje. Njegov put ga, u Assassin’s Creed Revelations vodi najbliže Altairu, u Konstantinopolj, neposredno okruženje i mesto odakle hašašini potiču - utvrđenje Masyaf, mesto gde počinje i gde se završava prva igra.
 
Desmond Miles (Od Assassin’s Creed)
 
Dezmond Majls je rođen 1987. godine u Americi. Bio je konobar, ili nešto tako. Sada vreme provodi konzumirajući genetska sećanja njegovih predaka, koja su zapisana u njegovom DNA. U početku, nije znao šta ga je snašlo: najpre ga je kidnapovala jedna grupa ljudi, a zatim ga je spasila druga: u oba slučaja su svi ovi likovi od njega želeli jedno: da preživljava najvažnije trenutke iz života njegovih davnih predaka. Na sreću, oni nisu vodili dosadne živote.

On kroz igru postaje sve veštiji i sposobiji, jer dok gleda, on ujedno i stiče znanja svojih predaka. U Assassin’s Creed Brotherhood Dezmond pronalazi "delić Edena". Kada ga je uzeo, boginja Juno je preuzela kontrolu nad njim i zahtevala je žrtvu. Dezmond probada Lusi nožem i pada u komu. Njena sudbina je, za sada, nepoznata.

Asasini tada Dezmonda vraćaju u Animus, koji njegov um zatvara u "digitalno čistilište"; sigurno mesto koje bi trebalo da ga zaštiti od ludila i ogromnog pritiska. Priča će se, u Assassin’s Creed Revelations intezivirati u najvećem stepenu do sada, pa se nadamo da ćemo, zajedno sa Dezmondom, konačno dobiti neke odgovore.

Assassin’s Creed: Revelations izlazi 15. novembra. Da pogledate sve najave, video klipove i slike posetite našu bazu igara.
 
 

 

Nastavak na GameInfusion.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GameInfusion.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GameInfusion.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.