Need For Speed: The Run

Izvor: GameInfusion.net, 30.Jul.2011, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Need For Speed: The Run

 

 
Šta je zajedničko naslovima Need For Speed: The Run i Batllefield 3? Osim toga što ih izdaje isti izdavač (Elecronic Arts) i da izlaze na jesen ove godine, zajedničko im je i što ih pokreće isti engine – Frostbite 2. Da li je ovo razlog za otvaranje šampanjca, razbijanje kasice prasice i upgrade računara - ostaje da vidimo. Korišćenje moćnog engine-a ne znači da će i igra ispasti kvalitetna. Bili smo svedoci različitih "powered by Unreal 3" smeća >> Pročitaj celu vest na sajtu GameInfusion.net << koje su se pojavljivala na tržištu...

Need For Speed: The Run je, verovali ili ne, 18. deo u čuvenoj trkačkoj sagi. Jedna od ključnih novina u ovom delu biće mogućnost vođenja glavnog lika i izvan trka. Na jednom trajleru za igru, vidi se QuickTime Event scena gde igrač treba da pritisne odgovarajuće dugme kako bi glavni lik izvršio neku akciju (fizički obračun sa policijom, izlazak iz zapaljenog automobila, skok sa zgrade na zgradu itd.). Nema informacija o tome da li će QTE scene biti jedini elementi gameplay-a izvan automobila.


 
Po onome što smo videli, do sada, u vezi igre, izgleda da se razvojni tim trudi da spoji ono najbolje iz starijih NFS igara, sa nekim novim idejama. Need for Speed: The Run će predstavljati pravo "cinematic" iskustvo sa spektakularnim trkama, obračunima sa policijom, polugolim cicama (ovo je neprovereno, ali kakav je to pravi NFS bez lepih cica?) itd.

Možda je pred nama odlična Need for Speed igra posle dugo, dugo vremena (neki bi rekli još od Most Wanted-a, kao ja, npr.). Igra neće biti prava simulacija vožnje kao Gran Turismo 5, ali neće biti ni totalna arkada. Razvojni tim se trudi da različitim podešavanjima u okviru igre napravi zlatnu sredinu, kako bi u njoj uživao najširi auditorijum ljudi. Na kraju krajeva, to je ono o čemu EA najviše brine - zadovoljni kupci.

EA najavljuje da će priča biti veoma važan segment igre. Glavni lik je Jack, mladi i talentovani vozač. Možemo reći da Jack vozi trku za svoj život, i mora da stigne iz San Franciska u New York. Usputne stanice na tom putu su: Denver, Detroit, Las Vegas, pustinje Nevade, Čikago itd. Na igri radi BlackBox studio, tvorac nekoliko NFS naslova (Most Wanted, Carbon, Underground itd.). Osim trka koje su povezane sa glavnom pričom, biće dostupni i klasični singleplayer modovi poput: Sprint, Time Attack, Rival Battle itd. U igri će, naravno, biti dostupan i multyplayer, ali bez co-op moda. Tu je i Autolog servis koji omogućava socijalno takmičenje (upoređivanje rekorda, npr.) sa ostalim igračima širom Interneta.

Grafički, igra izgleda fenomenalno, što ne čudi s' obzirom da znamo šta pokreće igru. Animacije, modeli automobila, izgled glavnog lika, specijalni efekti... Sve je urađeno na vrhunskom nivou. Lista automobila iz ove igre je izuzetno bogata i čine je modeli poput: Porshe 911 GT2, Ford Mustang, Nissan Fairlady, Mazda MX-5, Audi R-8 itd.


 
Trkačke igre iz serije Need for Speed možemo da podelimo u nekoliko kategorija. Odlične, možemo slobodno reći legendarne, naslove (Underground 2, Hot Pursuit, Most Wanted), dobre igre ( Shift 1 i 2, Hot Pursuit 2010, Carbon) i potpune promašaje (Undercover, Pro Street). Kojoj kategoriji pripada NFS: The Run saznaćemo već ove jeseni, tačnije 15. novembra. Igra će izaći za PC, Xbox 360 i Playstation 3.
 
Dragan JEREMIĆ

GI pita: Šta vi mislite o ovoj igri? Klasično muženje franšize ili novi početak?
 
 

Nastavak na GameInfusion.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GameInfusion.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GameInfusion.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.