Mass Effect 3 coop multiplayer: Predstavljamo rase i klase

Izvor: GameInfusion.net, 01.Feb.2012, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mass Effect 3 coop multiplayer: Predstavljamo rase i klase

 
Invazija Ripera je počela i nespremna galaktička civilizacija mora da vodi apokaliptični rat za spas svog života u svemiru! Ljudi, Quariani, Drellovi, Turiani, Asari, Salariani i Krogani moraju da rade zajedno, kako bi se odbranili.
 
Bioware je prošle nedelje objavio multiplayer trailer za Mass Effect 3 koji prikazuje sve dostupne klase i rase. Igrači će imati priliku da, po prvi put, zaigraju kao pripadnici drugih rasa. Multplayer je kooperativnog karaktera, što >> Pročitaj celu vest na sajtu GameInfusion.net << znači da će se družina od četvoro igrača boriti protiv Ripera. Iskustvo je više akciono, nego do sada i pomalo podseća na Gears of War, ali je jedinstveni Mass Effect stil naravno dominantan.
 

 
Kooperativno multplayer igranje u Mass Effect 3 povezano je sa glavnom pričom. Igrači će se boriti na lokacijama koje Šepard posećuje, tako da će priča biti isprepletana. Naravno, Mass Effect 3 možete da iskusite i samo kroz solo igranje, ali uspesi u multplayeru utiču na "nivo galaktičke spremnosti" tokom poslednjeg sudbonosnog okršaja na kraju single-player kampanje. Na nivo možete uticati i sami, tako da multiplayer igranje nije obavezno za najbolji mogući ishod glavne priče.
 
Multplayer igrači imaće različite zadatke u coop misijama: često će biti primorani da se odbrane od talasa protivnika, ali će biti i ofanzivnih misija, kada je cilj da se zauzme određene regija mape.
 
Dostupne rase biće Asari, Turiani, Krogani, Ljudi, Drellovi, Quariani i Salariani. Bioware je najavio da će igrače počastiti novim rasama i klasama u kasnijim DLC izdanjima, posle izlaska igre. Razvoj lika će biti odvojen od single player-a. Svaka klasa imaće svoje drvo razvoja, sa jedinstvenim sposobnostima i upgradeima. Neće biti prijateljske vatre, a svaki igrače može da kreira koliko god likova želi.
 

 
Najavljene Mass Effect 3 multiplayer klase su Adept, Soldier, Engineer, Sentinel, Infiltrator i Vanguard.
 
Adepti su ekvivalenti magova u epskim igrama. Oni koriste biotičku energiju više nego oružije. Najmoćnija sposobnost Adepta je Singularity koji poput crne rupe vuče sve protivnike u jednu tačku, tako da oni postaju bespomoćne mete za gađanje. Adepti se drže po strani na bojištu.
 
Vojnici (Soldier) nose teške oklope i eksperti su za naoružanje. Njihova najzanimljivija sposobnost je Adrenaline Rush koji usporava protok vremena i omogućava vojniku da precizno pravi head shotove. Vojnici koriste Omni-Blade za moćni melee napad u stilu Assassins Creeda.
 
Inžinjeri (Engineer) koriste omni-tool za hakovanje. Oni su zahvalni timski igrači sa sposobnošću da skidaju štitove i armor protivnicima. Takođe, sposobnosti su da "zbune" robotske protivnike i da ih okrenu protiv svojih saveznika.
 
Sentinel kombinuje biotičke moći sa inžinjerskim. Sentineli nose armor koji se overloaduje od načinjene štete. Prilikom pražnjenja ovaj oklop omamljuje sve protivnike u okruženju.
 
Infiltratori kombinuju sposobnosti inžinjera sa vojnikovim moćima. Oni su stručnjaci za snajpere, a poseduju i sposobnost taktičke nevidljivosti, tako da su idealni za "udari i nestani" način igre. Nama se čine najviše cool!
 

 
Vanguard je klasa specijalizovana za borbu izbliza. Razorne biotičke moći u kombinaciji sa sačmarom pružaju veliku verovatnoću Vanguardu da se izvuče živ čak i kada je orkužen velikim brojem protivnika. Ako je taktika Infiltratora "udari i nestani" onda Vanguard funkcioniše po principu "udari i nastavi da udaraš dok ih ne pobiješ sve".
 
Iako je Masss Effect 3 pretežno single-player igra gde je priča najzanimljivija, novi multiplayer mod garantuje da će treći deo ove popularne SF trilogije imati najbogatiju ponudu. Vidimo se online kada Riperi dođu!
 

Nastavak na GameInfusion.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GameInfusion.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GameInfusion.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.