Izvor: GameInfusion.net, 12.Jan.2013, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knjige za koje niko nije znao dok nije izašao film

 
Forrest Gump
 
Svako zamišlja Forest Gump-a kao visokog i mršavog Tom Henksa, ali u originalnom romanu iz 1987. on je debeljuškasti momak koga bi veoma teško mogao Henks da glumi kada je fizički izgled u pitanju. Iako postoje ogromne razlike u karakteru i zapletu, originalna knjiga "Forest Gump" je postala veliki hit nakon puštanja filma (1994).
 
Friday Night Lights
 
Pre nego što je Billy Bob Thorton preuzeo ulogu u filmu "Friday Night Lights", retko ko je pročitao knjigu po kojoj je rađen ovaj film. Prošlo je više od 14 godina nakon što je priča iz novele prenešena na veliki ekran.
 
Die Hard
 
Priče za akcione filmove poput "Bornov identitet" su često preuzete iz raznih knjiga, pa tako i Umri muški serijal. 
Roderick Throp-ovo delo "Nothing Lasts Forever" je nastavak originalne novele gde se koristi karakter John McClaine-a (Bruce Willis). Iako postoji dosta istih ili sličnih akcionih scena, zaplet i likovi su dosta izmenjeni u odnosu na knjigu.
 
Minority Report
 
"Minority Report" iz 2002. godine prikazuje tehnološki naprednu budućnost koja je oživela zahvaljujući Stivenu Spilbergu. Mnoge ideje iz filma potiču iz kratkih priča Philip K. Dick-a iz 1957. godine. 
 
Who Framed Roger Rabbit?  

 
Porodični film koji karakterišu likovi iz crtanog filma poput Mikija Mausa, Duška Dugouška i Patka Dače je prvobitno bio roman koji uključuje zeku sa mitraljezom. Interesantno je to da je roman "Ko je smestio Zeki Rodžeru?" prikazan kao porodični film sa humorom za odrasle i nasiljem. Lik Zeke Rodžera je postao veoma poznat i popularan, dok je originalna knjiga bila jedva zapažena pre filma.
 
Shrek  

 
Veliki, smešni i nestašni Shrek zapravo potiče iz knjige za decu. U originalnoj knjizi Šrek je prikazan kao loše nacrtano čudovište koje je izgledalo mnogo zastrašujuće nego na filmu. U filmu su dodati mnogi zapleti, a neki likovi su toliko izmenjeni da ih fanovi knjiga nikada ne bi prepoznali.
 
The Fly  

 
Iznenađujuće je da film sa toliko grafičkih i vizuelnih efekata prvobitno potiče sa stranica kratkih priča. Verovali ili ne, autor George Langelaan je napisao "The Fly" 1957. godine i iste godine se priča pojavila u Playboy magazinu. Ovu priču su kasnije objavili i drugi časopisi, dok je filmska adaptacija urađena 1958. godine i ponovo 1986. godine.
 

Nastavak na GameInfusion.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GameInfusion.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GameInfusion.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.