Fallout New Vegas opis

Izvor: GameInfusion.net, 04.Nov.2010, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fallout New Vegas opis

Obsidian ipak nije upropastio Fallout. Katastrofa poznatija kao Alpha Protocol zaplašila je mnoge fanove, međutim ne treba zaboraviti da je pred nama ostvarenje razvojnog tima koji je poznat po uspešnom nastavljanju tradicije Bioware-a. Istina, Fallout New Vegas jeste bagovit, ali kada malo bolje razmislimo možemo se zapitati ima li naslova iz ove serije koji nije problematičan. Dakle, u neku ruku, bagovitost je neizostavni deo franšize, ali nikada se ne radi o problemima koje ostvarenja >> Pročitaj celu vest na sajtu GameInfusion.net << ove serije čine neigrivim. Fallout New Vegas je remek-delo gejminga, uprkos svemu, i to je jedino što je bitno.

Niste upoznati sa Fallout serijom? Pročitajte naš članak o istoriji i estetici franšize...



Novi Vegas je Fallout 3 kakav je trebao da bude: postoji sistem lojalnosti i frakcija, misije su zanimljivije, mapa je raznovrsnija i bez dosadne infrastruktrue metroa, a borba je za klasu bolja. Najpre, uveden je polu-zum, što je manje važno. Najbitnija novina ogleda se u podeli municije na osnovu njene efektivnosti prema određenoj vrsti oklopa. Kada se ovome doda i crafting sitem, Fallout New Vegas predstavlja znatno bogatije i savršenije iskustvo. Sem dosadnih kill animacija, koje je moguće isključiti, sve ostalo u Novom Vegasu zanimljivije je od trojke.

Ovaj naslov smešten je znatno bliže klasičnoj lokaciji Fallout franšize (Kaliforniji). Zbog toga, vrsta humora, frakcije i mnogi drugi elementi donose sadržajni kontinuitet. Naravno, neponovljivi sloj šmeka koji je došao sa trojkom, i ovde je prisutan. Glavna priča, kroz kombinaiju crnog humora, globalne pretnje i lične priče, samo je jedan kolačić u poslastičari New Vegas. Veliki broj naselja i zadataka različite složenosti svedoče o ogromnoj inspiraciji koju su ljudi iz Obsidiana imali.

Retrofuturistički stil, zamrznuti tehnološki razvoj i postrošačka kultura pedesetih ponovo su tu. Međutim, sa obnovom prirode, dolazi i pokušaj vraćanja vladavine zakona u prirodno stanje pustinje Mohave. Stidljivo zeleno rastinje jedna je od novina u odnosu na prethodni deo. Takođe, Nova Kalifornijska republika predstavlja frakciju koja nastoji da povrati stanje iz prošlosti. Ključni resurs, voda, opet je predmet ratova i podela. NKR nastoji da vrati papirni novac i druge stvari iz prošlosti. Posebno zanimljiva frakcija je Cezarova legija, armija robova pod kontrolom kriminalaca koja seje užas opustošenom zemljom.

Niste upoznati sa Fallout serijom? Pročitajte naš članak o istoriji i estetici franšize...





Najveći poklon tvrdokornim ljubiteljima igre ogleda se u Hardcore modu. Reč je o super-realnom iskustvu: ovde čak i municija ima težinu. Povrede udova ne mogu se lečiti stimpakovima, koji više ne pružaju instant, već kontinualni efekat. Poseta lekaru ili korišćenje vrednih doktorskih torbi je samo jedna od obaveznih aktivnosti. Igrači su u obavezi, ako igraju u hardcore modu, da obezbede hranu, vodi i krevet svom liku. U kombinaciji sa ne tako lakom borbom, koja već na normal nivou može predstavljati izazov, Fallout New Vegas je bolji naslov od svog prethodnika.

OCENA: 91

Nastavak na GameInfusion.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GameInfusion.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GameInfusion.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.