Electronic Arts zakopao ratnu sekiru, “lopta” u dvorištu Activision-a

Izvor: GameInfusion.net, 02.Nov.2011, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Electronic Arts zakopao ratnu sekiru, “lopta” u dvorištu Activision-a

 
Electronic Arts je smekšao retoriku kada je glavni rival, kompanija Activision i njihov Call of Duty u pitanju.

Naime, u razgovoru za IGN, izvršni podpredsednik kompanije Electroni Arts, Patrik Soderlun izjavio je da "u EA-u svi poštuju Call of Duty i ono što ove igre donose na tržište".

"Trenutno smo mi na tržištu i samo nas to zanima. Kada izađe Modern Warfare 3, izašao je i želimo im puno sreće."

Soderlun je dodao da on lično igra naslove Activison-a: "Oni su naši partneri u industriji i radujem se njihovim igrama. Sve što mogu da uradim je da se potrudim da ljudi ostanu zainteresovani za još Battlefield-a".

Izdavač Electronic Arts izgleda samouvereniji nego ikada: u pripremi je MMORPG Old Republic koji može da skine Activison sa trona masivnom multiplayer gaming-a, a Battlefield 3 je već uveliko aktuelan i, kako se sada čini, moćan skoro koliko Call of Duty.

Prošlih meseci, Electronic Arts i Activison proveli su dosta vremena na sudu, zbog kontroverznog povratka osnivača i dela ekipe iz studija Infinity Ward u novi interni razvojni tim najvećeg izdavača na svetu. Activison je optužio EA da su zajedno radili sa delom Infinity Ward-a na usporavanju razvoja, kako bi Battlefiled: Bad Company 2 bolje prošao na tržištu.

Ostaje upamćena i izhava izvršnog direktora izdavač Electronic Arts, Džona Ricitela, koji je Battlefield 3 okarakterisao kao igru dizajniranu s’ namerom da sruši Call of Duty. EA je poznat i po kampanji "Above and Beyond Call" za Battlefield 3, što je očigledno aludiranje na inferiornost Call of Duty franšize, u odnosu na ovu FPS franšizu.

U svakom slujčaju, Battlefield 3 je izašao i pokazao se kao naslov sa drugačijim konceptom u odnosu na Call of Duty, naravno, kada je multiplayer u pitanju. Ako ste propustili, pogledajte našu Battlefield 3 video najavu.

Call of Duty: Modern Warfare 3 izlazi 8. novembra. Za uporednu analizu obe igre pogledajte naš tekst Modern Warfare 3 vs Battlefield 3.
 
Za trejlere, slike, najnovije vesti, opise i najave pogledajte ove igre u našoj GameInfusion bazi. 

Battlefield 3    Modern Warfare 3    
       
Detaljnije    Detaljnije    
 

Nastavak na GameInfusion.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GameInfusion.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GameInfusion.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.