Bulletstorm nije bio profitabilan za Epic Games

Izvor: GameInfusion.net, 26.Jul.2011, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bulletstorm nije bio profitabilan za Epic Games

 

Iako je megalomanski marketing stajao iz pucačine Bulletstorm igra nije uspela da generiše očekivani profit za kompaniju Epic Games.

Bulletstorm je u prvom mesecu prodaje bio tek na sedmom mestu, da se ne bi našao ni u top 10 već u sledećem.

U razgovoru za Kotaku, predsednik Epic Games-a, Majk Kaps, je izjavio da igra nije donela očekivani novac i da Gears of War 3 beta pristup, koji je dolazio sa Epic edicijom Bulletstorm-a, nije pomogao.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GameInfusion.net <<
Procenjuje se da je Bulletstorm loše prošao jer nije imao kompetetivni multplayer, te zbog toga što su u to vreme svi čekali Duke Nukem Forever, koji je, u neku ruku, slična igra.

Bulletstorm je skrenuo veliku pažnju viralnom parodijom na Call of Duty, koja je ujedno poslužila i kao marketing za igru, uz slogan "Putting the fun back in the gun". Iako je klip bio veoma popularan, ovo je tipičan primer viralnog marketinga koji se otuđio od proizvoda koji treba da reklamira.

Inače, konzervativni Fox News je imao prilog u svom stilu o ovoj pucačini, gde su se "stručnjaci" zapitali da li je reč o najgoroj igri ikada (još nisu igrali Duke Nukem Forever). Jedan od "psihologa" je izjavio da veruje da porast u silovanjima možda dolazi zbog video igara", a drugi da Bulletstorm može da pričini ozbiljnu štetu deci u razvoju.

Postavlja se pitanje da li su ovi "psiholozi" vodili objektivno nepristrasno naučno istraživanje sa jasno razrađenom metodologijom na relevantnom uzorku dece ili su samo lupetali šta im prvo padne na pamet, bez ikakvog predznanja o video igrama.

U svakom slučaju, Kaps veruje da Fox News nije uticao negativno na prodaju, jer uostalom ovakve kontroverze samo skreću pažnju na proizvod i obično deluju pozitivno na prodaju. On i dalje veruje da je razvojni tim People Can Fly uradio dobar posao, te se Epic Games unapred raduje njihovom sledećem projektu.
 
Ivan VESIĆ

 
 
 

Nastavak na GameInfusion.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GameInfusion.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GameInfusion.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.