Blizzard DOTA najava: Modifikacija originalne formule

Izvor: GameInfusion.net, 25.Okt.2011, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blizzard DOTA najava: Modifikacija originalne formule

 

 
DotA je zaista fenomen: novi tip igre koji je nastao iz Warcraft III moda, da bi prerasao u velike naslove poput League of Legends ili Heroes of Newerth. "Nastavak" originalnog moda, Dota 2, izlazi pod okriljem Valve-a. Blizzard, takođe, želi deo kolača, imajući u vidu da je cela priča počela u njihovom "ekosistemu". Za više detalje o ovom žanru pogledajte naš članak Istorija Moba igara.

Blizzard DOTA nastaje već neko vreme, u vidu besplatne mape >> Pročitaj celu vest na sajtu GameInfusion.net << za Starcraft 2, čiju Starter ediciju, dovoljnu za njeno igranje, možete preuzeti bez nadoknade na Battle.net servisu. Razvojni tim je odustao od prve verzije, tako da sada Blizzard priprema bogatije iskustvo.

Glavni adut Blizzard DOTA mape je što igrači imaju priliku da biraju između heroja različitih franšiza ove legendarne kompanije. Početni izbor likova iz Diablo, Starcraft i Warcraft univerzuma biće relativno skroman, ali očekujte brojne apdejte, kada igra zaživi.

Blizzard nije rutinski iskopirao originalnu formulu. Njihova DOTA funkcioniše na principima koji su već poznati svim fanovima žanra, ali uz izvesne modifikacije. Dva tima se bore na velikoj mapi. Ekipe mogu da imaju po pet igrača. Postoje tri glavna, međusobno povezana puta. Svaki tim ima bazu koju mora da sačuva, dok nastoji da uništi protivničku. Protivnička teriotorija ima postavljene odbrambene kule odmah kraj puta.

Iz svake baze periodično nastaju talasi AI saboraca ili protivnika, koji se bore protiv vas ili sa vama. Igrači kontrolišu jednog heroja i napreduju zajedno sa ovim čudovištima, koja se nazivaju Creeps.

Na mapi se nalazi i kampovi za plaćenike (mercenary camps). Tokom meča borićete se i za kontrolu nad ovim objektima, jer oni pojačvaju snagu vaših kripova. Zato je Blizzard DOTA komlikovana na izvestan način: jer zahteva brzo razmišljanje i taktiziranje u realnom vremenu: da li ćete odlučiti da pokušate da napadnete kule ili ćete, najpre, ojačati vaše kripove? Zanimljivo je da kontrola nad kampovima nije stalna: igrači će smenjivati svoj uticaj, što će se direktno odraziti na bojištu, kada je odnos snaga u pitanju.

Gde bi Blizzard bio bez mikromenadžmenta? Ako igre ovog studija genijalne onda je to zbog savršenog balansa između jedinica i potrebe igrača da se bavi mikromenadžmentom u realnom vremenu, usled haosa. Upravo zato Blizzard DOTA dolazi sa obogaćenom formulom u odnosu na konkurenciju: kampovi neće biti jedina vaša briga, jer kule raspolažu određenom municijom. One regenerišu svoje zalihe kako vreme prolazi, ali ako napadnete protivničku kulu dovoljno jako ili više puta, ona može ostati bez municije.

Sem automatskog, postoji i manuelni način da se municija obnovi. Ubijanjem protivnika ćete zarađivati zlato i iskustvene poene. Sem predmeta i sposobnosti koje se kupuju na ovaj način za heroja, novac i iskustvo možete iskoristiti da ojačate kule ili obnovite zalihe municije.

Trenutni build Blizard DOTA mape nudi 12 heroja, što je verovatno konačni broj na datum izlaska, s’ tim što će tvorci periodično obogaćivati ponudu kultnim likovima iz popularnih igara. Među herojima, za sada, se nalaze i Arthas, Zeratul, Kerrigan, Thrall i Witch Doctor. Svaki heroj ima sposobnosti koje su prilagođene ovoj vrsti igre, ali imaju veze sa stilom igranja iz originalnog naslova. Na primer, Artas može da prizove jednog minion-a u pomoć. Kasnije, on može žrtvovati malog nesrećnika da bi regenerisao zdravlje. On, takođe, ima i Area of Effect napad, koji zaleđuje sve u okruženju i nanosti štetu u jedinici vremena.

Kao i većina Blizardovih proizvoda i DOTA je praktično spremna za objavljivanje. Međutim, datum izlaska, za sada nije poznat. Možda će se izlazak poklopiti za Starcraft 2: Heart of the Swarm. Mapu očeujte preko Starcraft II Arcade sistema (nekada marketplace), gde već sada možete naći brojne mape i druge sitnice za popularnu SF strategiju.
 
Sve trejlere, slike i najave pogledajte u našoj bazi igara
 

Dota 2    Blizzard DOTA    
       
Detaljnije    Detaljnije    
 


Nastavak na GameInfusion.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GameInfusion.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GameInfusion.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.