Assassin’s Creed 3: Zašto Amerika? [GI OBJAŠNJAVA]

Izvor: GameInfusion.net, 01.Mar.2012, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Assassin’s Creed 3: Zašto Amerika? [GI OBJAŠNJAVA]

Da li ste videli: Assassin’s Creed 3 se dešava za vreme Američke revolucije?
 
Iako je Dezmond u SAD, veći deo priče smešten je u vekovima kada najmoćnija država na svetu nije ni postojala.
 
Gameri sa ovih prostora su, uglavnom, negativno reagovali na saznanje da će se Assassin’s Creed 3 odvijati u Americi, za vreme Revolucije, ali kada malo bliže pogledamo ovaj serijal, možemo da zaključimo da je ovo "suđena destinacija" za Templare i Asasine.
 
Prvi Assassin’s Creed: Sudar civilizacija desio se na istoku 
Prvi Assassin’s Creed smešten je, sasvim logično, tamo gde je drevni red hašašina istorijski i nastao.
 
Ubisoft je prvu priču smestio za vreme Trećeg krstaškog rata (12. vek).
 
Assassin’s Creed kec je na genijalan način pokazao sudar kultura i religija: nešto što u tom delu sveta postoji od krstaških ratova i ne "popušta" ni danas.
UPDATE: Procureli su prvi skrinovi i concept art iz igre. Pogledajte ovde

 
Ecijev Assassin’s Creed je u epicentru istorijsko-kulturne promene u Evropi 
Genijalni pseudoistorijski kontekst Assassin’s Creeda još se više primećuje u trilogiji posvećenoj Eciju.
 
Od Assassin’s Creed 2, ovaj serijal pokriva, sa kulturno-političkog stanovišta, takođe veoma značajan period u istoriji.
 
Zajedno sa Ecijom, igrači su svedoci rađanja italijanske renesanse – epohe kada se misleći čovek oslobodio crkvenih dogma i stega. Možda je počelo sa umetnošću, ali da se renesansa nije desila i proširila na Evropu, danas bi živeli u još gorem svetu.
 

 
Dakle, još jedna istorijska prekretnica i još jedan sudar ideja, reprezentovan kroz rat u kojem učestvujete, gde se balans moći menja i gde ste pripadnik nove klase, koja se tek budi.
 
U oba slučaja, Assassin’s Creed promoviše liberalne ideje, multikulturalnost i progres, a kritikuje moćnike iza religije i konzervativni element u društvu.
 
Takođe, u oba slučaja, rat religija je maska za rat moćnika, a istorijski trenuci i lokacije predstavljaju velike prekretnice u ljudskoj istoriji.
 
Zato je sasvim logično da su se templari i asasini preselili na "novi kontitet", gde je nastajala nova sila, građena, još jednom, od nove klase koja se rađala.
 
Assassin’s Creed 3 nastavlja da prati istorijske prekretnice 
Duh vremena je, u ovom slučaju, krenuo sa istoka, ali je "živnuo" u Italji, da bi se reinkarnirao u Americi.
 
Za neupućene, Američka revolucija desila se u prvoj polovini 18. veka, što je period koji igre uglavnom zaobilaze.
 
 
Trinaest kolonija u Severnoj Americi pobunilo se i oslobodilo od Britanske imperije, najveće kolonijalne sile ikada. Tako su nastale Sjedinjene američke države koje će ostaviti neverovatan pečat u modernoj istoriji sveta.
 
Zar to nije idealni setting za pseudoistorijsku fantastiku Assassins Creeda?
 

 
Kako Ubisoft planira da uklopi događaje nemamo pojma, ali nas ne bi čudilo da iza Britanaca, koji će, da se ne lažemo, biti gotovo sigurno totalni negativci, stoje Templari.
 
Postoje brojne sličnosti između kulturno-istorijske podloge Ecijeve trilogije i novog Assassins Creeda: novi period koji franšiza obrađuje govori o političkoj, društvenoj i intelekutalnoj transformaciji, o nekim novim društvenim silama, baš kao i Assassin’s Creed 2, Brotherhood i Revelations.
 
A kasnije? Već znamo da su Templari veoma moćni u vidu Abstergo kompanije. Gde bi bili najprisutniji ako ne u kapitalističkoj i tehnički naprednoj Americi?
 
Da li će novi glavni lik biti indijanac? 
Veoma teško. Gotovo nemoguće.
 
Nema sumnje da bi bilo megacool da protagonist u Assassin’s Creed 3 bude Indijanac, ali je to malo verovatno, osim ako Ubisoft ne smisli neku priču koja bi mogla da objasni kako Dezmond među precima ima Arapina, Italijana, a zatim i "Nativnog Amerikanca".
 
Takođe, lik na procureloj slici ne liči na Indijanca.
 
Drugo, u vreme Američke revolucije većina Indijanaca se, u stvari, borilo na strani krune, tj. Engleza.
 
Ipak, bilo je i plemena koji su želeli da očuvaju neutralnost, ali i onih na strani republikanaca, tako da je, budući da govorimo o Assassin’s Creed, svaka kombinacija moguća...
 
Možda bi mogli nešto detaljnije da iskopamo kada bi znali preciznije vremensko razdoblje i lokaciju, ali će, u svakom slučaju, Ubisoft uskoro zvanično predstaviti Assassin’s Creed 3...
 

 
Kakav će biti Assassin’s Creed 3 gameplay? 
Više od kulturno-istorijskih peripetija, svakog gamera zanima šta novo razdoblje znači za gameplay.
 
Istina, u vreme revolucije korišćeno je vatreno oružije, ali to ne znači da nema mesta za tihog ubicu, kakvi su bili Altair i Ecio. Sigurni smo da će Ubisoft znatno modifikovati gameplay, ali je, kada razmislimo, to možda i dobro.
 
Assassin’s Creed 2 predstavio je modifikovani gameplay jedinice koji je bio prosto idealan.
 
Modifikacija dalje formule stvorila je dobar combat sistem, ali smo se posle četiri igre sasvim zasitili. Definitivno je vreme za nešto novo, ali uz zadržavanje starog šmeka.
 
Ono što nas više plaši je bogaćenje osnovnog gameplay-a mini igama (kao što je bio tower defense segment iz Revelations) koje mogu da budu suvišne i generalno "razvodnjavanje" fluidnosti igre takvim nepotrebnim dodacima.
 
Najbitnije je da Assassin’s Creed 3 predstavi glatko i raznovrsno iskustvo bez mnogo preterivanja, dakle - umeren gameplay nalik onom iz drugog dela igre.
 
To je najbolji način da nas Ubisoft uvede u novi svet.
 
Uostalom, biće puno prostora za borbu iz bliza i korišćenje hladnog oružija, jer su, u to vreme, ljudi primitivne puške koristili i za pucanje ne sa velike distance, ali i da bi ubadali protivnike i udarali ih njima.
 
Zamislite kakav onda rusvaj može da napravi asasin u stilu Ecija...
 
Međutim, ono čega se više plašimo je parkour - čuveno trčanje i pentranje po zgradama.
 
Kako će to izgledati u neizgrađenoj Americi videćemo, ali cenimo da će imati više horizontalni karakter sa dosta prepreka.
 
Assassin’s Creed 3 je veliki test za Ubisoft. Hoće li razočarati saznajte prvi, na GameInfusion.net
 
 
 

Nastavak na GameInfusion.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GameInfusion.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GameInfusion.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.