Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Jul.2015, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama : Sporazum sa Iranom zasnovan na verifikaciji ne na povjerenju

Američki predsjednik Barack Obama izjavio je u obraćanju naciji da sporazum svjetskih sila sa Iranom nije zasnovan na povjerenju već na verifikaciji.

Uvjeren je da će međunarodna zajednica biti u stanju da provjeri da Iran ne razvija nuklearno oružje.

Inspektori UN moći će da priđu i provjere svaku sumnjivu lokaciju u Iranu, predviđeno je sporazumom.Obama kaže i da ovim sporazumom neće biti riješene sve nesuglasice sa Iranom.

Svaki put ka nuklernom  >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << oružju biće onemogućen prema postignutom sporazumu naveo je američki predsjednik.

Kako je rekao očekuje robusnu raspravu u Kongresu o ovom sporazumu ali je upozorio i da će staviti veto na svaki zakon kojim će se pokušati oboriti postignuti dogovor sa Iranom.

Ukoliko Iran prekrši odredbe sporazuma iste opcije kao i danas stoje pred svakim američkim predsjednikom.

Dan primjene danas postignutog sporazuma zavisiće od spremnosti Irana da ograniči svoj nuklerni program, prethodno je objavljno u Bečeu.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Republikanc Boehner: Sporazum će izazvati nulearnu utrku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Jul.2015

Predsjedavjući Predstavničkom doma američkog Kongresa, John Boehner izjavio je da će skorazum o nuklernom programu Irana "vjerovatno uzrokovati trku u nuklarnom naoružanju" širom svijeta...Boehner je rekao da će ovaj spoarzum samo "ohrabriti" Teheran , dodajući da će američki zakonodavci "pregledati...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.