Na području Zvornika hapšenja zbog ratnih zločina

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Nov.2018, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na području Zvornika hapšenja zbog ratnih zločina

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Bosne i Hercegovine danas su na području Zvornika uhapsili dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile zločin protiv čovječnosti u vezi sa krivičnim djelom individualna i komandna odgovornost. Hapšenje je izvršeno prema naredbi Tužilaštva BiH, saopšteno je iz SIPA-e. Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhapšene osobe će u zakonskom roku biti predate Tužilaštvu BiH u dalju nadležnost.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Dvojica bivših pripadnika Vojske RS uhapšena zbog ratnog zločina kod Zvornika

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Nov.2018

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhapsili su Cvijana Tomanića i Sreću Kandića po nalogu Tužilaštva BiH koje ih tereti za ratne zločine protiv civila bošnjačke nacionalnosti na području Zvorika...Iz Tužilaštva BiH je saopšteno da su Tomanić i Kandić pod istragom zbog...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.