Most: Može li novi srpski patrijarh Porfirije pomiriti Srbe i Hrvate?

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Mar.2021, 13:19

Most: Može li novi srpski patrijarh Porfirije pomiriti Srbe i Hrvate?

U najnovijem Mostu Radija Slobodna Evropa (RSE) razgovaralo se o tome da li bi novi patrijarh Porfirije, koji pripada umerenoj struji u Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC), mogao doprineti poboljšanju odnosa u regionu. Sagovornici su bili dva sociologa religije - Ivica Maštruko iz Zadra i Slobodan Sadžakov iz Novog Sada. Bilo je reči o tome kako je Hrvatska pozdravila izbor novog srpskog patrijarha koji je u svom prvom govoru izjavio da mu je Hrvatska druga otadžbina, kako je Porfirije, dok...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Srbija u dva

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Mar.2021

U najnovijem Mostu razgovaralo se o tome da li bi novi patrijarh Porfirije, koji pripada umerenoj struji u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, mogao doprineti poboljšanju odnosa u regionu. Sagovornici su bili dva sociologa religije - Ivica Maštruko iz Zadra i Slobodan Sadžakov iz Novog Sada.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.