Hrvatska osnovala odbor za 20. godišnjicu Oluje

Izvor: Akter, 07.Maj.2015, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska osnovala odbor za 20. godišnjicu Oluje

Vlada Hrvatske donela je danas odluku o osnivanju Državnog odbora za organizaciju 20. godišnjice Oluje u kojem će, uz predstavnike državnog i vojnog vrha, biti i četiri penzionisana generala, učesnika te hrvatske vojno-policijske akcije."Smatramo da ove godine moramo dostojanstveno i primereno obeležiti20. godina Oluje i to ćemo napraviti“, rekao je ministar odbrane AnteKotromanović obrazlažući odluku na sednici Vlade. On je istakao da je Hrvatska pre 20 godina pobedila na terenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter <<

"Petnaestak godina trajala je pravna i politička bitka da dokažemo da je nekoliko naših časnika nevino i to smo dokazali", rekao je Kotromanović.

Uz premijera Zorana Milanovicha, u Državnom odboru biće predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je ranije i preložila osnivanje odbora, predsednik Sabora Josip Leko, ministri Ante Kotromanović, Ranko Ostojić i Predrag Matić, načelnik glavnog štaba vojske Drago Lovrić i penzionisani generali, učesnici Oluje - Petar Stipetić, Ante Gotovina, Mladen Markač i Marijan Mareković.

Predlog Vlade levog centra da se 20. godišnjica Oluje obeleži 5. avgusta najpre u Kninu, a potom uveče vojnom paradom u Zagrebu izazvala je oštre kritike dela

branitelja i opozicione Hrvatske demokratske zajednice iz koje dolazi aktuelna hrvatska predsednica.

Oni smatraju da proslava u Zagrebu ne sme za zaseni onu u Kninu.

Obeležavanje Oluje još je jedna tačka sporenja premijera i predsednice, odnosno Socijaldmeokratske partije i Hrvatske demokratske zajednice u izbornoj godini.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.