BiH: Pritvor za dva osumnjičena u akciji Mreža, troje se brani sa slobode

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Jun.2020, 18:19

BiH: Pritvor za dva osumnjičena u akciji Mreža, troje se brani sa slobode

Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona (USK) uputilo je Kantonalnom sudu u Bihaću prijedlog za određivanje mjere pritvora za dva osumnjičena od ukupno šest privedenih u četvrtak 18. juna u akciji pod nazivom ˝Mreža˝. U ovoj akciji uhapšen je i Fikret Abdić, načelnik opštine Velika Kladuša koja se nalazi na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine (BiH), te nekoliko njegovih saradnika, zbog sumnje na zloupotrebu položaja i korupciju. U saopštenju iz Kantonalnog tužilaštva nisu precizirali o kojim...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Tužilaštvo će tražiti pritvor za Fikreta Abdića

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Jun.2020

SARAJEVO - Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona zatražiće pritvor od Kantonalnog suda u Bihaću za načelnika opštine Velika Kladuša Fikreta Abdića koji je uhapšen zbog sumnje da je zloupotrijebio položaj, te zbog koruptivnih radnji, javljaju federalni mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.