Izvor: Blic, Beta, 30.Mar.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zvezda Helios" preuzela otpad i uskladištila ga u krugu fabrike

Kompanija "Zvezda Helios" preuzela je 13.621 kilogram otpadnog materijala iz četiri šumadijske opštine i uskladištila ga u krugu fabrike.



Ta akcija usledila je posle nalaza Republičke inspekcije za zaštitu životne sredine da je iz "Zvezde Helios" nekontrolisano odvožena ambalaža u kojoj se nalazio opasan materijal koji je prodavan po selima za prihvatanje stočne hrane i vode.

"Otpadni materijal je pronađen u 11 sela u opštinama Gornji Milanovac, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kragujevac, Topola i Knić i sve je propisno deponovano", rekla je danas generalna direktorka te kompanije Stanica Levajac.

Prema njenim rečima, najviše otpadne ambalaže pronađeno je u selu Bečevica, u opštini Knić i to 5.589 kilogramna na pet lokacija, gde se nalazilo 20 punih i šest polupraznih bačvi sa hemijskim otpadom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda-Helios preuzela 13,6 tona otpada iz šumadijskih sela

Izvor: EMportal, 30.Mar.2009

Kompanija Zvezda-Helios preuzela je 13.621 kilogram otpadnog materijala iz četiri šumadijske opštine i uskladištila ga u krugu fabrike, kazala je generalna direktorka te kompanije Stanica Levajac.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.