Zenelj Šalja dobio poziv Specijalnog suda

Izvor: RTS, 26.Okt.2019, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zenelj Šalja dobio poziv Specijalnog suda

Jedan od pripadnika bivše Oslobodilačke vojske Kosova na području Srbice Zenelj Šalja objavio je da je dobio i prihvatio poziv za ispitivanje Specijalnog suda u Hagu.
Poznat po nadimku "Komandant Togu", rekao je da je poziv dobio 22. oktobra, a da će biti ispitan 5. novembra u Prištini u prostorijama specijalističkih komora Specijalnog suda.
Dodao je da je pozvan telefonom, ali da mu nije jasno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da li će biti ispitan u svojstvu svedoka ili osumnjičenog.
Specijalni sud je do sada ispitao stotinak pripadnika bivše OVK, ali još nije podigao nijednu optužnicu. Ranije su mediji pisali da bi prve optužnice mogle da budu podignute uskoro.
Iz organizacije ratnih veterana OVK saopštili su da je u poslednjih mesec dana sud povećao broj poziva na saslušanje, tumačeći to kao pripremu suda za podizanje prvih optužnica.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JOŠ JEDNA "POZIVNICA" ZA OVK Komandant Togu ide na saslušanje u haško tužilaštvo

Izvor: Blic, 26.Okt.2019

Zenelj Šalja, jedan od pripadnika bivše Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) na području Srbice, rekao je da je dobio poziv Specijalnog suda u Hagu i da će biti ispitan 5. novembra u Prištini.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.