Zbog mita uhapšeni direktor JP Infrastruktura železnice Srbije i još tri osobe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jan.2020, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog mita uhapšeni direktor JP "Infrastruktura železnice Srbije" i još tri osobe

Direktor JP "Infrastruktura železnice Srbije" i još tri osobe uhapšeni su zbog sumnje da su primali i davali mito u postupku eksproprijacije zemljišta na trasi planirane izgradnje brze pruge, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Uhapšen je M.J. (1961), direktor JP Infrastrukture železnice Srbije, zatim D. (1970), član Nadzornog odbora Privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada, kao i dvojica advokata iz Novog Sada rekao je Stefanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na konferenciji za novinare.

On je naveo da se direktor sumnjiči da je u službenim prostorijama preduzeća primio mito u iznosu od 10.000 evra, od posrednika kao, kako je rekao, nagradu za koruptivne radnje u postupku eksproprijacije zemljišta koje se nalazi na trasi planirane izgradne brze pruge.

"Policija je u trenutku hapšenja kod osumnjičenog našla novac", rekao je Stefanović i dodao da se sumnja da je tih 10.000 evra samo jedna od tranši.

Stefanović kaže da se uhapšeni advokati sumnjiče da su dali mito, tako što su po dogovoru sa direktorom preduzeća fakturisali svoje pravne usluge u višemilionskim iznosima i taj novac kasnije delili među sobom.

Svima je određeno zadržavanja do 48 sati, a očekuje se da će Tužilaštvo za organizovani kriminal u narednim danima izvršiti isptivanje osumnjičenih i preduzeti dalje mere iz svoje nadležnosti, rekao je Stefanović.

"Ovo je veoma važno jer borba protiv korupcije ne sme da stane, da bude selektivna, mora da se vodi računa o tome da se zaštite najviši državni interesi i interesi građana Srbije", poručio je Stefanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Uhapšen direktor Infrastruktura željeznica Srbije zbog mita

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jan.2020

BEOGRAD - Direktor JP "Infrastrukture Železnice Srbije" i još tri osobe uhapšeni su zbog sumnje da su primali i davali mito u postpuku eksproprijacije zemljišta na trasi planirane izgradnje brze pruge, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.