UHAPŠEN DIREKTOR IZ ŽELEZNICA SRBIJE! Ministar policije se HITNO obratio javnosti (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jan.2020, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UHAPŠEN DIREKTOR IZ ŽELEZNICA SRBIJE! Ministar policije se HITNO obratio javnosti (VIDEO)

Direktor je primio mito od 10.000 evra zbog eksproprijacije zemljišta - rekao je ministar.

Direktor JP "Infrastrukture Železnice Srbije" i još tri osobe uhapšeni su zbog sumnje da su primali i davali mito u postpuku eksproprijacije zemljišta na trasi planirane izgradnje brze pruge, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Uhapšen je M.J. (1961), direktor JP Infrastrukture železnice Srbije, zatim D. (1970), član Nadzornog odbora Privrednog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada, kao i dvojica advokata iz Novog Sada rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.

On je naveo da se direktor sumnjiči da je u službenim prostorijama preduzeća primio mito u iznosu od 10.000 evra, od posrednika kao, kako je rekao, nagradu za koruptivne radnje u postupku eksproprijacije zemljišta koje se nalazi na trasi planirane izgradne brze pruge.

- Policija je u trenutku hapšenja kod osumnjičenog našla novac - rekao je Stefanović i dodao da se sumnja da je tih 10.000 evra samo jedna od tranši.

Stefanović kaže da se uhapšeni advokati sumnjiče da su dali mito, tako što su po dogovoru sa direktorom preduzeća fakturisali svoje pravne usluge u višemilionskim iznosima i taj novac kasnije delili među sobom.

Svima je odrejdeno zadrzavanja do 48 sati, a očekuje se da će Tužilaštvo za organizovani kriminal u narednim danima izvršiti isptivanje osumnjičenih i preduzeti dalje mere iz svoje nadležnosti, rekao je Stefanović.

- Ovo je veoma važno jer borba protiv korupcije ne sme da stane, da bude selektivna, mora da se vodi računa o tome da se zaštite najviši državni interesi i interesi građana Srbije - poručio je Stefanović.

Ministar je sredinom nedelje saopštio da je u protekloj godini izvedeno nešto manje od 82.000 krivičnih dela što predstavlja najmanji broj krivičnih dela na godišnjem nivou u poslednjih 25 godina. On je to saopštio nakon sednice kolegijuma koju je održao sa rukovodiocima svih organizacionih jedinica MUP.

Kako je tada rečeno, u Srbiji je prošle godine izvršeno 81.846 krivičnih dela, što je smanjenje u odnosu na 2018. godinu kada je evidentirano 86.043 dela. Na kolegijumu su razmatrani i planovi za ovu godinu, počev od otvaranja novih policijskih i vatrogasnih stanica.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Direktor "Infrastrukture železnice Srbije" i još tri osobe uhapšeni zbog mita

Izvor: RTS, 11.Jan.2020

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da su direktor Javnog preduzeća "Infrastruktura železnice Srbije" i još tri osobe uhapšeni zbog mita od 10.000 evra. . Direktor JP "Infrastrukture železnice Srbije" i još...

Nastavak na RTS...

Oglasilo se Ministarstvo povodom hapšenja korumpiranog direktora Železnica: "Nijedan dinar ne sme biti potrošen MIMO ZAKONA"

Izvor: Blic, 11.Jan.2020

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je, nakon hapšenja direktora JP "Infrastrukture železnice Srbije" zbog mita, da pruža podršku MUP-u i svim pravosudnim organima u borbi protiv korupcije i kriminala i da niko ne sme da bude iznad zakona.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.