Zatvorenici iz Knina svedočili na suđenju kapetanu Draganu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2017, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvorenici iz Knina svedočili na suđenju kapetanu Draganu

U Splitu je danas u Županijskom sudu nastavljeno sudenje Draganu Vasiljkoviću, poznatijem kao kapetan Dragan, za ratni zlocin, saslušavanjem novih svedoka koji su 1991. godine bili zatvorenici kninskog zatvora, kao i svedoka ubistva nemačkog novinara u Glini.

Svedočili su policajac Marko Mijić iz Benkovca, Tomislav Ceranja iz Benkovca i Ivan Naglić iz Gline, navodi Hina.

Mijić je svedočio da je uhapšen i zatvoren u kninsku tvrđavu, gde su ga tukli i mučili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tri meseca, a naveo je da je dok je bio zatvoren video kapetana Dragana koji je tada bio u maskirnoj uniformi, ali da njega nije udario.

I Ceranja je posvedočio da je u Kninu video kapetana Dragana, navodeći da njega nije tukao, ali tvrdi da je video da tuče druge zatvorenike.

Na suđenju je o smrti nemačkog novinara svedočio Ivan Naglić iz Gline.

Suđenje se nastavlja u četvrtak.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.