01. februar  2017. 18.48  | Izvor: Tanjug

Zatvorenici iz Knina svedočili na suđenju kapetanu Draganu

SPLIT -

U Splitu je danas u Županijskom sudu nastavljeno sudenje Draganu Vasiljkoviću, poznatijem kao kapetan Dragan, za ratni zlocin, saslušavanjem novih svedoka koji su 1991. godine bili zatvorenici kninskog zatvora, kao i svedoka ubistva nemačkog novinara u Glini.

Svedočili su policajac Marko Mijić iz Benkovca, Tomislav Ceranja iz Benkovca i Ivan Naglić iz Gline, navodi Hina.

Mijić je svedočio da je uhapšen i zatvoren u kninsku tvrđavu, gde su ga tukli i mučili tri meseca, a naveo je da je dok je bio zatvoren video kapetana Dragana koji je tada bio u maskirnoj uniformi, ali da njega nije udario.

I Ceranja je posvedočio da je u Kninu video kapetana Dragana, navodeći da njega nije tukao, ali tvrdi da je video da tuče druge zatvorenike.

Na suđenju je o smrti nemačkog novinara svedočio Ivan Naglić iz Gline.

Suđenje se nastavlja u četvrtak.

Srodne vesti

Broj komentara: 2

брљ  01. 02. 2017. | 21:25
Где би била правда да `најмлађа ЕУ чланица`, бар са 10% овакве спремности процесуира властите ратне злочине ? Бее-дно...
gerila  01. 02. 2017. | 23:39
Svedoci su potvrdili,ono sto sam kapetan Dragan nije negirao,njegovo prisustvo u Srpskoj Krajini ali nisu potvrdili da ih je zlostavljao,tacnije,rekli su"da ih nije dirao".Da je neke druge zatvorenike maltretirao sigurno bi se pojavili kao svedoci,verovatno u "zloglasnom" zatvoru nisu bila samo ova dva zatvorenika.Covek ce kao i mnogi drugi,manje poznati,biti osudjen bez cvrstih i pravih dokaza o krivici.