Izvor: Danas, 02.Apr.2024, 11:10

Zaštitnik građana: Nepoznato koliko građana Srbije ima autizam, poteban Nacionalni regisar

Zaštitnik građana Zoran Pašalić ocenio je danas, povodom Svetskog dana podizanja svesti o autizmu, da su za vidljive promene u toj oblasti neophodni pomaci i u normativnom smislu, pre svega formiranje Nacionalnog registra osoba sa autizmom, jer je i dalje nepoznato koliko se građana Srbije bori sa tim problemom.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Svetski dan autizma - I dalje nepoznato koliko se građana bori sa autizmom

Izvor: JužneVesti.com, 02.Apr.2024

Tačan broj osoba sa autizmom se ne zna ni u Srbiji, ni u Nišu, a roditelji godinama govore “da će svi biti zaprepašćeni brojevima, ako ih valjano prebroje”. Formiranje nacionalnog registra osoba sa autizmom pomoglo bi da se obezbedi dovoljan broj stručnih kadrova, da se rano interveniše i...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.