Izvor: RTS, 28.Nov.2022, 11:57

Zaplenjeno 268.000 evra na Preševu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Upravom granične policije i Upravom carina, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su ukrajinskog državljanina V. P. (1985) i mađarskog državljanina P. K. (1980) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca.
Policija je na Graničnom prelazu Preševo prilikom kontrole >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << automobila marke "folksvagen tuareg" kao i pregledom osumnjičenih pronašla ukupno 268.000 evra, saopštio je MUP.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.
Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao "folksvagen tuareg" strane registarcije, kojim su ka Makedoniji putovala dvojica stranih državljana.
Bez obzira što su rekli da nemaju ništa za prijavljivanje i da sa sobom nose dozvoljene iznose novca, automobil je izdvojen za detaljan pregled, saopštila je Uprava carina.
Tom prilikom je najpre u fabričkoj šupljini poda, ispred suvozačkog sedišta, pronađena kesa sa svežnjevima deviza.
Potom su još tri kese sa sakrivenim novcem pronađene i u prostoru za akumulator, da bi na kraju deo sakrivenog novca u različitim apoenima bio pronađen i u tapacirungu ispod klupe zadnjeg sedišta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FOTO: Ukrajinac i Mađar uhapšeni na Preševu, nosili 268.000 evra

Izvor: Radio 021, 28.Nov.2022

Policija je na graničnom prelazu Gradina uhapsila ukrajinskog državljanina V. P. (37) i mađarskog državljanina P. K. (42), kod kojih je našla 268.000 evra, saopštio je danas MUP Srbije.

Nastavak na Radio 021...

Preševo: Mađar i Ukrajinac pokušali da prenesu 268.000 evra

Izvor: JuznaSrbija.info, 28.Nov.2022

Pripadnici MUP-a, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Upravom granične policije i Upravom carina, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su ukrajinskog državljanina V. P. (1985) i mađarskog državljanina P. K. (1980) zbog...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Troje uhapšenih zbog prevare u kupovini motornih vozila

Izvor: RTS, 28.Nov.2022

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, uhapsili su J. Ž. (63) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti, kao i I. M. (39) i D. V. (49) koji se terete da su izvršili krivično delo prevara u obavlanju privredne delatnosti u pomaganju,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.