Zaplenjena odela za surfovanje

Izvor: RTS, 27.Jul.2015, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjena odela za surfovanje

Carinici na aerodromu "Nikola Tesla" sprečili su pokušaj krijumčarenja muških i ženskih odela za surfovanje, vrednih oko 400.000 dinara.
Kako se navodi u saopštenju Uprave carina, ukupno 43 odela za surfovanje pokušao je iz zemlje da iznese 52-godišnji Novosađanin, ruskog porekla, prenosi Tanjug.

Carinik je primetio da putnik, koji je čekirao prtljag na letu za Hurgadu, ima dve >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << neuobičajeno velike torbe, zbog čega je zatražio da pogleda sadržaj torbi na skeneru.
Ispostavilo se da se u njima nalazi 18 muških, 20 ženskih i pet univerzalnih odela za surfovanje.
Putnik, koji je po zanimanju surf-instruktor, rekao je da su mu ta odela potrebna za rad i da nije znao da je trebalo da ih prijavi prilikom izlaska iz zemlje.
Kako se dodaje u saopštenju, to ga nije oslobodilo odgovornosti i protiv njega je pokrenut prekršajni postupak.
Uprava carina je objasnila da putnik kao pojedinac ne može sa sobom da ponese toliku količinu opreme i da je prikaže kao lični prtljag, već za aktivnosti kojima se bavi mora da bude registrovan i da potom sprovede neki od predviđenih izvoznih postupaka.
Jedna od mogućnosti je da se izvadi ATA karnet u Privrednoj komori ili obavi postupak privremenog izvoza obraćanjem nadležnoj carinarnici.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novosađanin pokušao da prošvercuje odela za surfovanje

Izvor: Radio 021, 27.Jul.2015

Novosađanin ruskog porekla, star 52 godine, pokušao je da prošvercuje odela za surfovanje na aerodromu "Nikola Tesla"...On je pokušao da prošvercuje ukupno 43 odela za surfovanje "Storm Prolimit", "Pure Edge Prolimit" i "Storm", vrednosti 400.000 dinara...Carinik je primetio da putnik, koji je čekirao...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.