(FOTO) NIJE ZNAO DA MORA DA PRIJAVI ROBU: Zaplenjena odela za surfovanje na beogradskom aerodromu

Izvor: Kurir, 27.Jul.2015, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(FOTO) NIJE ZNAO DA MORA DA PRIJAVI ROBU: Zaplenjena odela za surfovanje na beogradskom aerodromu

BEOGRAD - Carinici na aerodromu "Nikola Tesla" sprečili su pokušaj krijumčarenja muških i ženskih odela za surfovanje ukupne vrednosti 400.000 dinara.

Kako se navodi u saopštenju Uprave carina ukupno 43 odela za surfovanje „Storm Prolimit“, „Pure Edge Prolimit“ i „Storm“, pokušao je iz zemlje da iznese 52-godišnji Novosađanin, ruskog porekla.

Carinik je primetio da putnik, koji je čekirao prtljag na letu za Hurgadu, ima dve neuobičajeno velike torbe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zbog čega je zatražio da pogleda sadržaj torbi na skeneru. Ispostavilo se da se u njima nalazi 18 muških, 20 ženskih i pet univerzalnih odela za surfovanje.

Putnik, koji je po zanimanju surf-instruktor, rekao je da su mu ta odela potrebna za rad i da nije znao da je trebalo da ih prijavi prilikom izlaska iz zemlje. Kako se dodaje u saopštenju to ga nije oslobodilo odgovornosti i protiv njega je pokrenut prekršajni postupak.

Uprava carina je objasnila da putnik kao pojedinac ne može sa sobom da ponese toliku količinu opreme i da je prikaže kao lični prtljag, već za aktivnosti kojima se bavi mora da bude registrovan i da potom sprovede neki od predviđenih izvoznih postupaka.

Jedna od mogućnosti je da se izvadi ATA karnet u Privrednoj komori ili obavi postupak privremenog izvoza obraćanjem nadležnoj carinarnici.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.