Zaplena cigareta i hašiša na Preševu i Gradini

Izvor: RTS, 28.Dec.2015, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplena cigareta i hašiša na Preševu i Gradini

Carinici su na ulaznoj strani graničnog prelaza Preševo, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja 7.800 komada cigareta, dok je na graničnom prelazu Gradina otkriveno oko 50 grama hašiša, saopštila je Uprava carina.
Cigarete sa makedonskim akciznim markicama robnih marki "Bond", "LD", "Fast", "Valter Volf" i "Pal Mal" pokušao je da prokrijumčari mlađi bračni par iz Beograda.Sakrivene >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << cigarete su pronađene detaljnim pregledom automobila "FV Pasat" beogradskih registarskih oznaka u prtljažniku, prostoru za rezervni točak, putnoj torbi i u jastucima na zadnjem sedištu.
Protiv vozača automobila, 19-godišnjeg Beograđanina, koji je izjavio da je cigarete kupio u Makedoniji za svoje lične potrebe, pokrenut je prekršajni postupak.
Istovremeno je na ulaznoj strani graničnog prelaza Gradina detaljnim pregledom automobila francuskih registarskih oznaka, kojim je putovalo četvoro državljana Francuske turskog porekla, u prostoru ispod plastičnog tapacirunga menjača pronađeno oko 50 grama tvrdo presovane braon materije u providnoj foliji, koja je prilikom analize odreagovala na opojnu drogu-hašiš.
Vozač automobila je u ime svih putnika rekao da nemaju ništa da prijave kontroli, a prilikom otkrivanja droge pokušao je da ubedi carinika da se radi o čokoladi ili pekmezu.
Detaljima slučaja će se dalje baviti policija i nadležni sud, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.