NIJE HAŠIŠ NEGO ČOKOLADA Turci pokušali da prošvercuju drogu kroz Srbiju

Izvor: Blic, 28.Dec.2015, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NIJE HAŠIŠ NEGO ČOKOLADA" Turci pokušali da prošvercuju drogu kroz Srbiju

Carinici su danas na ulaznoj strani graničnog prelaza Prešševo, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja 7.800 komada cigareta, dok je na graničnom prelazu Gradina otkriveno oko 50 grama haššišša, saopštila je Uprava carina.

Cigarete sa makedonskim akciznim markicama robnih marki „Bond“, „LD“, „Fast“, „Walter Wolf“ i „Pall Mall“ pokuššao je da prokrijumčari mlađi bračni par iz Beograda.

Sakrivene cigarete su pronađene detaljnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pregledom automobila „WV Pasat“ beogradskih registarskih oznaka u prtljažniku, prostoru za rezervni točak, putnoj torbi i u jastucima na zadnjem sedištu.

Protiv vozača automobila, Beograđanina (19), koji je izjavio da je cigarete kupio u Makedoniji za svoje lične potrebe, pokrenut je prekršajni postupak.

Istovremeno je na ulaznoj strani graničnog prelaza Gradina detaljnim pregledom automobila francuskih registarskih oznaka, kojim je putovalo četvoro držžavljana Francuske turskog porekla, u prostoru ispod plastičnog tapacirunga menjača pronađeno oko 50 grama tvrdo presovane braon materije u providnoj foliji, koja je prilikom analize odreagovala na opojnu drogu-haššišš.

Vozač automobila je u ime svih putnika rekao da nemaju niššta da prijave kontroli, a prilikom otkrivanja droge pokuššao je da ubedi carinika da se radi o čokoladi ili pekmezu.

Detaljima slučaja će se dalje baviti policija i nadležžni sud.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ubeđivao carinika na Gradini da je hašiš pekmez

Izvor: JužneVesti.com, 28.Dec.2015

Carinici su danas na graničnom prelazu Preševo sprečili mlađi bračni par iz Beograda da prošvercuje 7.800 cigareta, a istovremeno je na Gradini u jednom autu pronađeno 50 grama presovanog hašiša ispod menjača, za koji je vozač tvrdio da je “pekmez ili čokolada”.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.