Zahtev za UKIDANjE PRITVORA Kosi Tomašević, osumnjičenoj za izazivanje požara u Prijepolju

Izvor: Večernje novosti, 08.Jun.2020, 11:04

Zahtev za UKIDANjE PRITVORA Kosi Tomašević, osumnjičenoj za izazivanje požara u Prijepolju

Branilac Kose Tomaševićm, osumnjičene za izazivanje požara u tri kuće u Prijepolju, podneo je Osnovnom sudu u tom gradu predlog za ukidanje pritvora Kosa Tomašević nalazi se više od 20 dana u pritvoru zbog sumnje da je izazivala požare u svojoj kući, zatim u kući brata blizanca Željka Obradovića, i još jednoj komšijskoj kući u prijepoljskom naselju Suvodo. Kosin branilac advokat Amel Baltić, podneo je Osnovnom sudu u Prijepolju predlog za ukidanje pritvora. Baltić >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << smatra da su stekli svi zakonski uslovi da se ukine pritvor, jer su oba osnova po kojima joj je određen pritvor prestala – opasnost od ponavljanja dela i mogućnost uticanja na svedoke.- Još 1. juna saslušano je trinaest svedoka, a među njima svi oni radi čijeg eventualnog uticaja je određen pritvor, odnosno svi oni koji su Rešenjem o pritvoru doslovce nabrojani. Drugi osnov za pritvor opasnost od ponavljanja dela više ne stoji, jer od kako je Kosa u pritvoru a deca izmeštena iz njenog doma u pet navrata je dolazilo do istovetnih požara na mestima gde su deca boravila. O svemu tome ja kao branilac sam obavestio tužilaštvo, ali oni ćute – navodi za Novosti advokat Amel Baltić.Inače, odbrana je podnela predlog za ukidanje pritvora, u utorak 2. juna, međutim Sud još uvek nije doneo odluku po tom predlogu, a prema mišljenju pravnika morao je doneti, pa bilo da predlog odbije ili pritvor ukine.Pročitajte još: Kosa (57) osumnjičena za izazivanje misterioznih požara ODBILA NAGODBU sa tužilaštvom, određen joj pritvor: "Nisam kriva, dokazaće se"Polovinom maja, kada je Kosa lišena slobode pod sumnjom da je izazivala požare meštani naselja Suvodo bili su blago rečeno u pravom šoku. Ipak, u njenu nevinost veruju od prvog dana, sumnju da žena nevina čami u tamnici, dodatno je podgrejalo saznanje da su dvojica dečaka, koja su do Kosinog hapšnja boravila kod nje, izazvala istovente požare u Lazarevcu, u kući u kojoj su bili smešteni.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Kosa i dalje u pritvoru zbog požara, komšije veruju da nije kriva

Izvor: B92, 08.Jun.2020

Prijepolje -- Kosa Tomašević nalazi se više od 20 dana u pritvoru zbog sumnje da je izazivala požare u svojoj kući, kući brata Željka Obradovića i jednoj komšijskoj...Njen branilac advokat Amel Baltić podneo je Osnovnom sudu u Prijepolju predlog za ukidanje pritvora...Baltić smatra da su se...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.