Za novac obećavale zaposlenje u Komunalnoj policiji

Izvor: RTS, 13.Jul.2016, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za novac obećavale zaposlenje u Komunalnoj policiji

S. K. iz Beograda i J. S. iz Zemuna uhapšene su pošto se sumnja da su obećavale zainteresovanima da mogu da im obezbede zaposlenje u Komunalnoj policiji. Osumnjičene su dovele u zabludu sedam osoba koja su im za tu uslugu isplatile iznos do za sada utvrđenih 15.500 evra.
Beogradska policija je, u saradnji sa Trećim osnovnim javnim tužilaštvom, odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati za S. K. (1969) >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i J. S. (1987), zbog sumnje da su izvršile krivično delo prevara, saopštio je MUP.
Kako se navodi u saopštenju, terete se da su u periodu od oktobra 2015. godine do aprila 2016. godine, lažno prikazivale činjenice da je u okviru Komunalne policije grada Beograda otvoren konkurs za prijem novih radnika i da svojim uticajem i poznanstvima mogu da, sa apsolutnom sigurnošću, izdejstvuju zaposlenje na neodređeno vreme.
Na ovaj način, u nameri da pribave protivpravnu imovinsku korist, osumnjičene su dovele u zabludu sedam osoba koja su im za tu uslugu isplatile iznos do za sada utvrđenih 15.500 evra. Osumnjičene su oštećene osobe održavale u zabludi da će do prijema u radni odnos sigurno doći, istiakao je MUP u svom saopštenju.
Građani koji su eventualno oštećeni na ovaj način mogu da se jave Policijskoj upravi za grad Beograd, Upravi kriminalističke policije, na telefon 011/2797-438.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LAŽNI KOMUNALCI Nudili "siguran posao" u Komunalnoj policiji, pa uzeli 15.500 evra

Izvor: Blic, 13.Jul.2016

Pripadnici MUP Srbije, u saradnji sa Trećim osnovnim javnim tužilaštvom, odredili su zadržavanje od 48 sati za S.K. (47) iz Beograda i J.S. (29) iz Zemuna, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo prevare...Sumnja se da su oni u periodu od oktobra 2015. do aprila 2016. godine,...

Nastavak na Blic...

UHAPŠENE DVE BEOGRAĐANKE ZBOG PREVARE: Nudile posao u komunalnoj policiji

Izvor: Večernje novosti, 13.Jul.2016

Policija, u saradnji sa Trećim osnovnim javnim tužilaštvom, odredila je zadržavanje od 48 sati za S. K (47) iz Beograda i J. S. (29), zbog sumnje da su izvršile krivično delo prevara BEOGRADSKA policija, u saradnji sa Trećim osnovnim javnim tužilaštvom, odredila je zadržavanje...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.