Za novac obećavale zaposlenje u Komunalnoj policiji

S. K. iz Beograda i J. S. iz Zemuna uhapšene su pošto se sumnja da su obećavale zainteresovanima da mogu da im obezbede zaposlenje u Komunalnoj policiji. Osumnjičene su dovele u zabludu sedam osoba koja su im za tu uslugu isplatile iznos do za sada utvrđenih 15.500 evra.

Beogradska policija je, u saradnji sa Trećim osnovnim javnim tužilaštvom, odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati za S. K. (1969) i J. S. (1987), zbog sumnje da su izvršile krivično delo prevara, saopštio je MUP.

Kako se navodi u saopštenju, terete se da su u periodu od oktobra 2015. godine do aprila 2016. godine, lažno prikazivale činjenice da je u okviru Komunalne policije grada Beograda otvoren konkurs za prijem novih radnika i da svojim uticajem i poznanstvima mogu da, sa apsolutnom sigurnošću, izdejstvuju zaposlenje na neodređeno vreme.

Na ovaj način, u nameri da pribave protivpravnu imovinsku korist, osumnjičene su dovele u zabludu sedam osoba koja su im za tu uslugu isplatile iznos do za sada utvrđenih 15.500 evra. Osumnjičene su oštećene osobe održavale u zabludi da će do prijema u radni odnos sigurno doći, istiakao je MUP u svom saopštenju.

Građani koji su eventualno oštećeni na ovaj način mogu da se jave Policijskoj upravi za grad Beograd, Upravi kriminalističke policije, na telefon 011/2797-438.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије