ZASPAO TATIN ANĐEO

Izvor: Kurir, 25.Feb.2011, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZASPAO TATIN ANĐEO

ADA - Tuga i bol u Utrinama. Magdolna Mezei (15), koju je u utorak popodne pregazio pijani Ferenc Tot (60), sahranjena je juče na katoličkom groblju u selu Utrine. Pre nego što je kovčeg s telom odnet do Magdolnine večne kuće, u maloj kapeli održano je opelo. Malo ko od prisutnih je uspeo da sakrije suze slušajući jauke njenih roditelja, oca Tibora (41) i majke Emilije (34).

>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ADA - Tuga i bol u Utrinama.

Magdolna Mezei (15), koju je u utorak popodne pregazio pijani Ferenc Tot (60), sahranjena je juče na katoličkom groblju u selu Utrine. Pre nego što je kovčeg s telom odnet do Magdolnine večne kuće, u maloj kapeli održano je opelo. Malo ko od prisutnih je uspeo da sakrije suze slušajući jauke njenih roditelja, oca Tibora (41) i majke Emilije (34). Za svojom sestricom plakale su i Emanuela (17) i Edit (11), kao i drugarice i drugovi iz sedmog razreda Osnovne škole „Čeh Karolj“ i mnogobrojna rodbina i prijatelji.

Očiju presahlih od suza, majka nije imala snage da govori. Njen muž Tibor jedva je izgovorio:

- Sem ogrebotine, na njenom licu se ne vidi bol. Kao da je zaspao tatin anđeo. Nikada je nećemo preboleti.

Brišući suze dlanom, Tibor se prisetio kobne večeri. Iz prodavnice blizu mesta nesreće video je kako Tot kolima udara njegovu ćerku i njene drugove i drugarice.

- Mimoišao sam se s tim „jugom“ dok sam išao ka prodavnici. Dok sam pazario, začuo se tresak. Izašao sam napolje i ugledao „jugo“ na krovu. Jedna devojčica mi je rekla da su udarili Magdolnu. Kad sam se približio, ugledao sam nepomično ćerkino telo - s mukom se priseća Tibor.

Otišao je kući, ali ženi nije smeo da saopšti strašnu vest. Zatim se vratio na mesto nesreće. Emiliji je najstarija ćerka Emanuela porukom javila da je Magdolna poginula. Magdolnini drug i drugarica koji su teško povređeni u udesu nalaze se u bolnici.

Tot u pritvoru

Istražni sudija Višeg suda u Subotici odredio je juče Ferencu Totu (60) pritvor do 30 dana zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. Podsetimo, on je već 35 godina profesionalni vozač kamiona. Kobnog dana došao je s puta iz inostranstva i kod kuće popio nekoliko čašica rakije, pa seo u „jugo“ i u Utrinama izazvao udes.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.