Jauk nad odrom ćerke

Izvor: Blic, 25.Feb.2011, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jauk nad odrom ćerke

ADA - Stanovnici Utrina, Sterjina i Obornjače, sela u ađanskoj opštini, oprostili su se juče u 15 sati na katoličkom groblju u Utrinama od Magdolne Mezei, petnaestogodišnje devojčice koja je izgubila život u utorak uveče kada je na nju naletelo vozilo za čijim upravljačem je sedeo pijani vozač. Roditeljima nesrećne devojčice Tiboru (41) i Emiliji (34) i njenim sestrama Editi (11) i Emanueli (17) pomoglo je celo selo da na dostojan način sahrane Magdolnu.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Bio sam u prodavnici da kupim cigare i kafu i tu sreo prijatelja. Dok smo razgovarali, video sam vozilo koje je velikom brzinom projurilo kraj prodavnice. Odmah zatim čula su se dva udara. Prijatelj je rekao: "Neko je stradao!” Nisam verovao. Žena Agoštona Nađ Nemedija, koja je prolazila biciklom, rekla mi je da odem i vidim da nisu udarili njenog muža koji je sa biciklom i prikolicom nosio mleko. Ubrzo je došla jedna devojka i rekla da je automobil naleteo na decu. Potrčao sam da vidim i video moju kćerku kako bespomično leži - priseća se utučeni otac Tibor Mezei.

Izgledala je, kaže, kao da spava.

- Na jednoj strani lica bila je vidljiva povreda od cigle i crepa, gde ju je vozilo odbacilo. Vozač je izašao izbezumljen iz kola i govorio kako on nije vozio auto. Dvoje dece je skočilo u kanal i izbeglo povrede, a troje je pokosio automobil. Nažalost, udarac je bio fatalan za moju kćerku. Bio sam izbezumljen i bespomoćan gledajući je na zemlji. Došla su posle toga kola hitne pomoći i policije, odneli su moju kćerku i povređene. Otišao sam kući po kaput i supruga je pitala šta radim i gde idem. Nisam mogao da joj kažem da naša Magdolna više nikada neće doći kući. Međutim, nedugo zatim starija kćerka je pozvala telefonom i rekla majci za tragediju - plačući govori otac Tibor. Stojeći kraj kovčega, neprekidno govori da će se Magdolna probuditi jer ne vidi nikakav bol na njenom licu.

Celo selo juče je došlo da uteši porodicu Mezei čija ćerka je u utorak oko 18.30 sati stradala kad je nju i grupu njenih drugova pokosio „jugo" koji je vozio profesionalni vozač kamiona Ferenc Tot (60) iz Bogaraša kod Bačke Topole. Policija mu je izmerila 1,66 promila alkohola u krvi, a prošao je bez povreda. U nesreći je dečaku Norbertu polomljena noga, a devojčici Timi grudni koš.

Povezane vesti: Pijani vozač usmrtio devojčicu

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sahranjena učenica žrtva pijanog vozača

Izvor: Press, 25.Feb.2011

Magdolna Mezei (15) iz Utrina kod Ade, koju je kolima pregazio pijani vozač Ferenc Tot (60), sahranjena je juče na lokalnom groblju u Utrinama

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.