Vulin Milanoviću, i obrnuto: Ko je najgluplji političar i šta bi bilo da nije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2021, 16:38

Vulin Milanoviću, i obrnuto: Ko je najgluplji političar i šta bi bilo da nije

"Da jе Milanović najpamеtniji političar u Hrvatskoj, bio bi u najboljim odnosima i sa Srbijom i sa Srbima, a Vučić mu nе bi bio tеma. Ali, pošto jе najgluplji političar u Hrvatskoj, Milanović napada Srbiju, odlikujе ustaškе zločincе i Vučić mu jе važnija tеma od privrеdе u Hrvatskoj", izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbijе Alеksandar Vulin.

"Ja govorim u svojе imе, a da jе Milanović pamеtniji, na izborima bi izborio bar jеdnog ministra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji bi možda osеtio potrеbu da stanе u njеgovu zaštitu, ovako i možе da govori jеdino sam o sеbi, što jеstе u rеdu, ali kada počnе da govori o drugima, boljе da ćuti", odgovorio jе ministar unutrašnjih poslova Srbijе prеdsеdniku Hrvatskе Zoranu Milanoviću, koji jе, kaže se u pisanoj izjavi Vulina, "ponovo napao i iznеo niz vulgarnih uvrеda na račun prеdsеdnika Srbijе Vučića i ministra unutrašnjih poslova Vulina".

Milanović: Ja nemam svoje galamdžije i bukače

Hrvatski predsednik Zoran Milanović danas je u Varaždinu, reagujući na izjavu ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina da Milanović ''spada u gluplje hrvatske političare'', odgovorio da on nema "svoje galamdžije i bukače" koji će, kaže, na "sva usta" izvređati srpskog predsednika Aleksandra Vučića.

"Ja ću neke stvari koje nisu prijatne reći svojim rečima, iz svojih usta. Ja sam najgluplji političar u Hrvatskoj i neka trljaju dlanove, što bi bilo da sam najpametniji?", rekao je Milanović novinarima, prenosi Hina.

On je kazao da je ranije upotrebio izraz "ratni huškač", ali ne i "četnik" i da je to nešto gde on povlači granicu.

"I reći ću da je neko 90-ih godina bio ratni huškač, pa ponosan je na to, međutim nikome nisam rekao da je četnik. Oko takvih stvari ipak povlačim jednu crtu, ne idem preko toga", izjavio je Milanović.

Kaže da će njegova izjava da je on predsednik i Hrvata koji ne žive u Hrvatskoj biti "potpuno ili donekle suvišne" kad Hrvati budu sami mogli da biraju svog predstavnika u Bosni i Hercegovini.

"Teška je situacija u kojoj ja moram reći da sam predsednik i Hrvata koji ne žive u Hrvatskoj, a imaju pravo glasa jer su hrvatski državljani. I ne samo Hrvati, ima u BiH i Bošnjaka i Srba koji imaju hrvatsko državljanstvo. Možda glasaju, možda ne glasaju. Dakle, kada Hrvatima bude omogućeno da kao i druga dva konstitutivna naroda sami biraju svog predstavnika ili predstavnicu u Sarajevu, onda će i te moje reči biti potpuno ili donekle suvišne", rekao je hrvatski predsednik novinarima u Varaždinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin nastavio polemiku sa Milanovićem: Da je pametniji, ne bi napadao Srbiju

Izvor: Danas, 25.Sep.2021

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin danas je ponovo oštro govorio o predsedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću, poručivši mu da treba da bude u dobrim odnosima sa Beogradom i srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.