Vučić: Okončanje istrage 24 sporne privatizacije do kraja godine

Izvor: Studio B, 03.Jan.2013, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Okončanje istrage 24 sporne privatizacije do kraja godine

Do kraja godine biće okončane istrage 24 sporne privatizacije, izjavio je potpredsednik Vlade Srbije Aleksandsr Vučić i dodao da se "ušlo polako i sigurno" i u "Luku Beograd", a da je istraga u vezi sa Veterinarskim zavodom pri kraju.

"Kada kažem da su završene mislim na 'Delreal', 'Nuba invest', 'Azotaru'. Mislim da smo ušli ili ulazimo polako i sigurno u 'Luku Beograd' i čini mi se da je Veterinarski zavod pri kraju", precizirao je Vučić. 

On je za B92 >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << rekao da u tim predmetima ima još puno "krakova", ali da misli da će sva 24 predmeta biti završena i ponovio da nisu u pitanju samo privatizacije, kojih ima 16 ili 17. Vučić je rekao da ima i drugih predmeta koje će nadleženi pokušati da reše i u tom konetekstu izdvojio Razvojnu banku Vojvodine i Fond za kapitalna ulaganja. "Ali o tom potom. Ovo je zadatak koji je za nas bio i jeste prioritetan i svakako će biti završen", poručio je Vučić.   

On je rekao da su postignuti određeni rezultati, da se ozbiljno radi na stvaranju sistema i institucija i dodao da je najveći broj sudija i tužilaca, odnosno onih koji se bave tužilačkom istragom na usavršavanju i skolovanju u inostranstvu. 

Vučić je u tom smislu naglasio i da je važno što su donete izmene Krivičnog zakonika i Zakona o krivičnom postupku i najavio donošenje nove strategije za borbu protv korupcije, koja treba da bude doneta do marta, što je i na evropskoj mapi puta Srbije. "Postižemo značajne rezultate i mislim da neće biti naročito važno ko je na ovom mestu ili kakvo mu je ime i prezime i kojoj politickcoj partiji pripada", zaključio je Vučić.

 

Nema mesta razmišljanju o izborima

 

Vučić je istakao i da trenutno nema mesta razmišljanjima o vanrednim izborima i poručio da je za Srbiju veoma važno da dobije datum za početak pregovora sa Evropskom unijom. "Razmišljati o izborima u januaru ili februaru, zato što vam je neko rekao da vam je slika lepa ili manje lepa, nema mnogo smisla", rekao je Vučić gostujući na TV B92, komentarišući konstataciju da je prema najnovijim istraživanjima popularan kao retko koji političar u Srbiji. 

Govoreći o dobijanju datuma početka pregovora sa EU, Vučić je rekao da ga mnogi pitaju zašto je to važno i napomenuo da je zbog većeg zapošljavanja. "Recimo Kia i Hjundai koji imaju svoje fabrike u Evropi neće preseliti glavne farbike, ali bi u Srbiju doveli možda fabrike za rezervne delove. Japanske, korejske, zapadne kompanije dolaze u zemlju tek kada se dobije datum, zato što je to takozvani 'no point back'. To je važno za zapošljavanje ljudi", kazao je Vučić. On je poručio da tek po dobijanju datuma može da se razmislja o drugim stvarima.   

Upitan da li će u ovoj godini opravdati očekivanja građana, Vučić je izneo pretpostavku da nekim ljudima, prema istraživanju, deluje kao arogantan, ali da mu to nije najvažnije. "Ja ne mislim da ću 10 godina da budem ni predsednik stranke, a kamoli da je najvažnije da se ostane na vlasti ne znam koliko godina", istakao je Vučić. 

Njegov posao je, kako je nagalsio, da se jedna "važna stvar u Srbiji uradi". "Mislim da se stvaranjem sistema i institucija za borbu protiv korupcije mnogo toga u ovoj zemlji leči. Meni je drago da dobar deo građana u Srbiji to podržava. Ali ako me pitate oko popularnosti. Ja sam bio i nepopularan i popularan, prošao sam kroz sve to . Za mene je najvažniji rezultat", ukazao je Vučić. 

Na pitanje da li je zapostavio Ministarstvo odbrane, prvi potpredsednik vlade je kazao da nije. "Nikada nismo potpisali veći broj memoranduma, predugovora i ugovora o vojno-ekonomskoj sradnji, vojno-vojnoj, vojno-edukativnoj i vojno-medicinskoj saradnji. To je moj posao", poručio je Vučić. 

Njegov posao, kako je dodao nije da "sklapa i rasklapa" puške, već da na najbolji način obezbedi dobar budžet. "Spremam poseban program koji će obezbediti izgradnju velikog broja stanova za vojna lica, radim na unapređenju međunarodne saradnje i na tome da naša vojska dobije bolju opremu i naoružanje", zaključio je Vučić.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.