Vojna koalicija preuzela kontrolu nad svim lukama

Izvor: Akter, 30.Mar.2015, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojna koalicija preuzela kontrolu nad svim lukama

Snage vojne koalicije koju predvodi Saudijska Arabija osvojile su i drže pod kontrolom sve luke u Jemenu, naveo je danas portparol koalicije koja već danima bombarduje položaje pobunjeničkih Hutija u toj zemlji, Ahmed Asiri

Asiri je novinarima u Rijadu kazao da su pomorske snage koalicije blokirale kretanje brodova kako bi sprečile da oružje ili borci udju ili izadju iz Jemena.

Vojna koalicija, predvodjena Saudijskom Arabijom, već peti dan bombarduje šiitske pobunjenike >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Hutije i snage lojalne bivšem predsedniku Aliju Abdulahu Salehu.

Huti i njihovi saveznici osvojili su prošlog septembra glavni grad Jemena Sanu, a predsednik države Abed Rabo Mansur Hadi prvo je pobegao u južni grad Aden, da bi ubrzo napustio zemlju i otišao u Saudijsku Arabiju.

Medjunarodne i regionalne sile optužuju Iran da podržava pobunjenike, što i oni i Teheran poriču.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.