Luke u Jemenu pod kontrolom koalicije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Mar.2015, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luke u Jemenu pod kontrolom koalicije

Snage vojne koalicije koju predvodi Saudijska Arabija osvojile su i drže pod kontrolom sve luke u Jemenu, naveo je danas portparol koalicije koja već danima bombarduje položaje pobunjeničkih Hutija u toj zemlji, Ahmed Asiri.

Asiri je novinarima u Rijadu kazao da su pomorske snage koalicije blokirale kretanje brodova kako bi sprečile da oružje ili borci uđu ili izađu iz Jemena.

Vojna koalicija, predvođena Saudijskom Arabijom, već peti dan bombarduje šiitske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pobunjenike Hute i snage lojalne bivšem predsedniku Aliju Abdulahu Salehu.

Huti i njihovi saveznici osvojili su prošlog septembra glavni grad Jemena Sanu, a predsednik države Abed Rabo Mansur Hadi prvo je pobegao u južni grad Aden, da bi ubrzo napustio zemlju i otišao u Saudijsku Arabiju.

Međunarodne i regionalne sile optužuju Iran da podržava pobunjenike, što i oni i Teheran poriču.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojna koalicija preuzela kontrolu nad svim lukama u Jemenu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Mar.2015

Snage vojne koalicije koju predvodi Saudijska Arabija osvojile su i drže pod kontrolom sve luke u Jemenu, naveo je danas portparol koalicije koja već danima bombarduje položaje pobunjeničkih Hutija u toj zemlji, Ahmed Asiri...Asiri je novinarima u Rijadu kazao da su pomorske snage koalicije blokirale...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Ponovo bombardovani položaji Huta

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Mar.2015, 10:22

SANA - Međunarodna koalicija koju predvodi Saudijska Arabija noćas je širom Jemena bombardovala položaje pobunjenika iz grupe Huti, uključujući njihovo sjeverno uporište Sadeh, glavni grad Sanu i centralni grad Jarim, navode očevici i mediji..."Desile su se velike eksplozije u planinama u blizini...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.