Vođi Alkatraza šest meseci kućnog zatvora uz nanogvicu

Izvor: RTS, 07.Mar.2018, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vođi "Alkatraza" šest meseci kućnog zatvora uz nanogvicu

Treći osnovni sud u Beogradu osudio je Nikolu Vavića, jednog od vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz", na šest meseci kućnog zatvora uz nanogvicu, pošto je potvrdio sporazum o priznanju krivice koji je Vavić u decembru zaključio sa Tužilaštvom.
Ova presuda je pravosnažna jer su se i Vavić (26) i Tužilaštvo odrekli prava na žalbu, a oštećeni u ovom postupku nisu želeli da svedoče. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Naime, Vavić se nagodio u decembru sa Trećim osnovnim tužilaštvom da za pomenutu kaznu prizna da je u junu prošle godine ispred jednog beogradskog splava Nataši M. (21) naneo teške povrede udarcem u glavu.
Sa Tužilaštvom je zaključio sporazum o priznanju krivičnog dela teške telesne povrede.
Prema sporazumu koji je presudom potvrdio sud, on u kućnom zatvoru treba da bude pod elektronskim nadzorom, odnosno da nosi elektronsku narukvicu oko noge, preko koje će se pratiti njegovo kretanje.
Ako prekrši ograničenja, preti mu izvršenje kazne u "pravom" zatvoru. 
Incident se dogodio na obali Save u junu ove godine, nakon svađe Vavića i dečka devojke koju je Vavić povredio.
Mediji su nakon incidenta pisali da je Vavić devojku povredio pištoljem, ali za to nije bilo dokaza. On je priznao da je u ruci imao mobilni telefon.
Vavić je odranije poznat srpskom pravosuđu. Bio je osuđen zbog dilovanja narkotika, zbog čega je u zatvoru proveo 2010. i 2011. godinu, sve do opšte amnestije 2012. godine.
U aprilu prošle godine je pravosnažno oslobođen optužbi za pokušaj ubistva radnika obezbeđenja splava "Blejvoč" Roberta Radojičića (27) zbog nedostatka dokaza.
U januaru ove godine bio je ranjen u nogu nakon tuče ispred jednog noćnog kluba u centru Beograda.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vođa navijača pretukao devojku i dobio šest meseci kućnog zatvora

Izvor: Radio 021, 07.Mar.2018

Treći osnovni sud u Beogradu osudio je Nikolu Vavića, jednog od vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz", na šest meseci kućnog zatvora uz nanogvicu...Ova presuda je pravosnažna jer su se i Vavić (26) i tužilaštvo odrekli prava na žalbu, a oštećeni u ovom postupku nisu želeli da svedoče...Vavić...

Nastavak na Radio 021...

Za prebijanje devojke šest meseci zatvora uz nanogicu: Sud doneo presudu vođi Alkatraza

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2018

Presuda je pravosnažna..Treći osnovni sud u Beogradu osudio je Nikolu Vavića, jednog od vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz" na šest meseci kućnog zatvora uz nanogicu...Pročitajte i: ..Ova presuda je pravosnažna jer su se i Vavić (26) i tužilaštvo odrekli prava na žalbu, a oštećeni...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.