Vlada Srbije da zadrži Energo - Zelenu

Izvor: Radio 021, 25.Nov.2014, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vlada Srbije da zadrži Energo - Zelenu"

Energo-Zelena, jedna od najznačajnijih belgijskih investicija na srpskom tržištu vredna 21,5 miliona evra, jedna je od 250 kompanija koje su investirale preko 7 milijardi evra u Vojvodini u poslednjih deset godina.

Nepoštovanje postojećeg pravnog sistema i sopstvenih propisa dovelo je do situacije zbog koje su ugrožene desetine radnih mesta u ovoj fabrici u Inđiji, zaključak je sa današnje sednice Pokrajinske vlade.

Usled ovog zaključka, Pokrajinska vlada AP >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Vojvodine od Vlade Republike Srbije traži da uloži maksimalne napore i otvori konstruktivan dijalog sa postojećim investitorom, kako bi se izbegle "nesagledive posledice po imidž i budžet i Vojvodine i Srbije".

"Mogući odlazak Energo-Zelene iz Srbije za međunarodnu javnost značio bi da je poslovni ambijent u Srbiji nesiguran, nastavilo bi se ugrožavanje životne sredine, izgubili bi se milioni evra i radna mesta, a razvoj pojedinih sektora mesne i mlečne industrije bio bi ugrožen", navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.