Vesić: Ulica u Beogradu poneće ime Džona Čalisa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2021, 18:22

Vesić: Ulica u Beogradu poneće ime Džona Čalisa

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas, povodom smrti engleskog glumca Džona Čalisa, najpoznatijeg po ulozi Bojsija u seriji "Mućke", da će kroz tri godine jedna ulica u Beogradu biti nazvana po njemu.

"To je jedini način da se odužimo čoveku koji je voleo našu zemlju i koji je voleo naš grad. To je radio apsolutno bez ikakvog interesa", rekao je Vesić za B92.net.

Zamenik gradonačelnika ocenio je da je Srbija izgubila velikog prijatelja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i nekog ko je iskreno voleo našu zemlju.

On je dodao da je veoma teško podneo smrt Čalisa i istakao da je sledeće nedelje trebalo da bude doneta odluka da engleski glumac postane građanin Srbije.

"Na kraju se ispostavilo da mu je to bila poslednja želja", rekao je Vesić.

Čalis je pre manje od mesec dana podneo zahtev za srpsko državljanstvo, a Vesić kaže da je zahtev bio u završnoj fazi obrade.

Ukazao je i da je Čalis u nedavnom intervjuu za srpske medije obećao da će sledećeg juna ili jula doći opet u Beograd kako bi pravio dalje planove za budućnost.

"Voleo je Beograd, čak je snimio i film u kojem je promovisao kulturne vrednosti našeg grada", ukazao je Vesić.

Čalis je preminuo danas u 79. godini, a njegova je porodica saopštila da je umro mirno u snu, posle duge borbe sa rakom, preneo je BBC.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vesić: Džon Čalis će dobiti ulicu u Beogradu

Izvor: N1 televizija, 19.Sep.2021

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da će jedna ulica u Beogradu poneti ime britanskog glumca Džona Čalisa (79), popularnog Bojsija iz serije "Mućke", koji je preminuo.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.