Velika akcija policije: Uhapšeno 16 carinika, sumnja se da su oštetili budžet za 11,5 miliona evra (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 24.Apr.2017, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika akcija policije: Uhapšeno 16 carinika, sumnja se da su oštetili budžet za 11,5 miliona evra (VIDEO)

U velikoj akciji policije u saradnji sa Upravom carina i nadležnim tužilaštvima danas je uhapšeno 16 carinskih službenika i odgovorno lice jednog preduzeća, zbog sumnje da su oštetili budžet Republike Srbije za više od 11.500.000 evra, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova ponovo je pokazalo odlučnost u suzbijanju korupcije, sive ekonomije i kriminala. Godinu dana intenzivnog rada pripadnika Uprave kriminalističke >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << policije dalo je rezultate. Značaj ove akcije je višestruk. Osim hapšenja osumnjičenih i njihovog procesuiranja, sprečeno je i dalje nanošenje štete budžetu Republike Srbije i nastavak krađe više miliona evra od građana", istakao je Stefanović.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela nesavestan rad u službi i poreska utaja uhapšeni su zaposleni u Upravi carina M.N. (53), Lj.J. (48), S.B. (45), V.R. (57), R.K. (39), O.S. (59), Lj.S. (56), A.V. (54), S.P. (59), P.J. (54), N.O. (32), S.V. (55), V.P. (52), V.N. (55), M.B. (55) i D.M. (56).

Policija je uhapsila i odgovorno lice preduzeća „Koko šoping“ D.T. (62).

On  je objasnio da postoje sumnje da su zaposleni u Upravi carina skoro godinu dana fiktivno zaduživali robu, pre svega cigarete, iz inostranstva  za navodne potrebe raznih ambasada i međunarodnih organizacija u Srbiji.

Osumnjičeni su, kako je naveo, na taj način nesavesnim postupanjem primili u rad nekompletnu, nepravilnu i falsifikovanu dokumentaciju i tako omogućili oslobađanje od carine, poreza, akciza i drugih posebnih dažbina.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.