Vekarić: Nijedna žrtva i zločin neće biti zaboravljeni

Izvor: Glas javnosti, 26.Jun.2012, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vekarić: Nijedna žrtva i zločin neće biti zaboravljeni

BEOGRAD - Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić izjavio je danas da su višegodišnje kazne na koje su osuđeni pripadnici bivše JNA i paravojne formacije "Dušan Silni" za zločine počinjene u Lovasu, u Hrvatskoj, jasna poruka srpskog pravosuđa da nijedan zločin i nijedna žrtva neće biti zaboravljene

"Srbija je poslala poruku izvinjenja svim žrtvama ratnih zločina na prostoru bivše Jugoslavije", rekao je Vekarić novinarima ispred Specijalnog suda nakon izricanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << presude. Vekarić je odao priznanje sudskom veću koje je u 182 sudeća dana saslušalo 194 svedoka i, kako je naveo, donelo odluku bez obzira na sve pritiske.

Dodao je da je zločin u Lovasu bio jedan od najvećih zločina počinjenih u ratu devedesetih godina prošlog veka. Odeljenje Višeg suda za ratne zločine osudilo je danas na ukupno 128 godina zatvora četrnaestoricu pripadnika bivše JNA i paravojne formacije "Dušan Silni" zbog ubistva 70 hrvatskih civila u selu Lovas u Hrvatskoj 1991. godine.

Jel bre ko ovog placa?Jel EFIKASNI sta ti bejase sa Tuzlom i drugim slucajevima.Sta ste sve izpodpisivali po Brionima a i zadnje jer ti ono bese javni tuzilac-ONDA SE DRZI FAKTA i ne politizuj.Nisi estradna zvezda a i koliko osudi onih sto OLAKSASE SRBE OVOZEMALJSKIH MUKA.Jos jedanput,KO BRE OVOG PLACA:

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.