VLASNIK KOLINGA SE UBIO ZBOG DUGOVA?

Izvor: Kurir, 27.Mar.2012, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VLASNIK KOLINGA SE UBIO ZBOG DUGOVA?

Izvor Kurira: Vlasnik „Kolinga“ prvo je dizao kredite kod banaka, a posle je počeo da uzima novac od zelenaša

BEOGRAD - Nije ostavio oproštajnu poruku!

Vlasnik građevinske kompanije „Koling a.d.“ Milan Zukanović (60), koji se ubio preksinoć, nije ostavio oproštajnu poruku, a spekuliše se da su motiv samoubistva nagomilani dugovi. Njegovo telo je u nedelju uveče u Ulici neznanog junaka 23 na Dedinju, u jednoj od zgrada >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << koje njegova firma gradi, našao jedan od čuvara.

- Milan je došao u nedelju oko 18 sati. Na ulazu u krug gradilišta tražio je od čuvara da mu skuva kafu i odnese stolicu na četvrti sprat da se malo odmori. Čuvar je to i uradio, a gazda mu je dao 1.000 dinara i poslao ga da kupi novine. Kada se radnik posle desetak minuta vratio, zatekao je telo Zukanovića u lokvi krvi - rekao je za Kurir jedan od zaposlenih, koji nije želeo da mu objavljujemo ime.

Kako saznajemo, Zukanović je navodno imao velikih dugova, a pošto banke nisu mogle da mu izađu u susret, obratio se zelenašima.

- Zukanović je imao probleme s kreditima. Na početku je pod hipoteku stavljao imovinu, ali kada to nije više mogao, za novac se obratio zelenašima. „Kolingov“ račun bio je u blokadi duže od godinu dana, a navodno je iznos blokade bio više od milijardu dinara - kazao je izvor Kurira.

U MUP navode da je poznati biznismen imao registrovano oružje, ali da se ubio iz pištolja za koji nije imao dozvolu.

- Nije nađen nijedan sumnjiv trag koji bi upućivao da je Zukanoviću prećeno i da je s nekim bio u sukobu - saopštio je MUP.

U kući Zukanovića juče su vladali tuga i neverica.

- Milan je bio čovek vesele prirode i činilo se da je svaki problem mogao da prevaziđe - rekao je Zukanovićev prijatelj.

- Imao je problema sa srcem i visokim pritiskom, već izvesno vreme je živeo s jednim bubregom, a imao je i veštački kuk. Ipak, sve to nije razlog da digne ruku na sebe. Eh, da se nije odlučio na ovaj korak, 1. aprila bi sa suprugom, tri ćerke i četvorogodišnjim sinom Filipom proslavio 60. rođendan - rekao je sagovornik Kurira.

Sarađivao s Partizanom

Kompanija „Koling“ osnovana je 1990. godine, a Zukanović je pominjan i kao vlasnik firme „Karan trejding limitid“, preko koje je, navodno, rukovodstvo FK Partizan obavljalo transfere igrača u vreme sankcija. Zukanović je bio i blizak prijatelj s Mirkom Marjanovićem, nekad prvim čovekom Partizana i bivšim premijerom Srbije. Inače, Marjanović i Zukanović bili su zemljaci, pošto su obojica rođeni u Kninu.

Poslovi „Kolinga“

♦ JP „Srbijašume“ u Novom Beogradu

♦ Naselje Cvećara, površine 12.000 m2

♦ Rekonstrukcija zgrade Vlade Srbije posle bombardovanja

♦ Rekonstrukcija Vukove zadužbine u Beogradu

♦ Rekonstrukcija zgrada sudova

♦ Izgradnja benzinske pumpe „Dejton“

♦ Kompleks Prvi akcionarski mlin u Ulici vojvode Mišića

♦ Stambeno naselje Panorama Dedinje u Lisičjem potoku

♦ 30 rezidencijalnih vila na Dedinju (Užička, Tolstojeva, Lackovićeva, Augusta Cesarca, Bulevar kralja Aleksandra)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.