Utvrđuje se identitet OVK krijumčara lažnog novca

Izvor: Press, 14.Maj.2010, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utvrđuje se identitet OVK krijumčara lažnog novca

Pirotska policija odredila je pritvor i podnela krivičnu prijavu protiv bivšeg pripadnika OVK, kod kog su carinici na graničnom prelazu Gradina pre dva dana pronašli 100.000 falsifikovanih dolara, 20 blanko platnih kartica i 200 falsifikovanih evra.
Pravi identitet krijumčara tek treba da se utvrdi istragom, jer su kod njega pronađena dva pasoša. Jedan je izdat od strane tzv. republike Kosovo, a drugi je makedonski, za koji je utvrđeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da je falsifikovan, odnosno da se na originalnom blanko obrascu nalaze verovatno lažni podaci.
- Makedonski pasoš glasi na ime Bedri Džemaili, a drugi na ime Ismail Lamalari. Falsifikati su pronađeni u automobilu „golf 2" skopskih tablica, na dnu kutije sa alatom u gepeku automobila. Falsifikati najverovatnije potiču iz Bugarske, s obzirom na to da je poznato da su Bugari majstori u falsifikovanju novca i platnih kartica. Krijumčar je za ovaj posao trebalo da dobije 1.000 evra. On je izjavio da je bio u Turskoj na operaciji, a da je planirao da ide u Beograd. Za falsifikovanje pasoša platio je 1.000 evra - kaže izvor Pressa blizak istrazi.
Ovo je najveća zaplena falsifikovanog novca na prelazu Gradina u poslednjih nekoliko godina.  

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.