Uslovno osuđeni za napad iz mržnje na Trgu republike

Izvor: RTS, 03.Nov.2019, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uslovno osuđeni za napad iz mržnje na Trgu republike

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je na uslovne kazne zatvora dvojicu napadača na Iliju Vučevića (30), na osnovu njihovog sporazuma o priznanju krivice koji su prethodno zaključili sa tužilaštvom.
S. K. (26) i N. J. (26) zaključili su sporazume sa Prvim osnovnim tužilaštvom u Beogradu, koji je sud potvrdio presudom, uz otežavajuću okolnost da je krivično delo počinjeno iz mržnje prema pripadnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << LGBT populacije, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Ni jedan ni drugi nisu ranije osuđivani.
Nasilnik koji je tukao Vučevića, dobio je uslovnu kaznu od godinu dana sa rokom provere od tri godine za krivično delo nanošenje teških telesnih povreda u sticaju sa nasilničkim ponašanjem.
Drugi, koji nije učestvovao u prebijanju, već ga je vređao, osuđen je uslovno na osam meseci zatvora, sa rokom provere od dve godine za krivično delo nasilnicko ponašanje.
Obojici se na teret kao otežavajuća okolnost stavlja član 54a Krivičnog zakonika koji definiše zločin iz mržnje, u ovom slučaju prema pripadnicima LGBT populacije.
Vučević (30) je pretučen u noći između petka i subote u piceriji "Trg" u centru grada, kada su ga dvojica nasilnika prvo vređala, a zatim i tukla zato što su mislili da je pripadnik LGBT populacije, pošto je u ruci nosio ljubičastu torbu za psa.
Kako su preneli mediji, tom prilikom je teško povređen u predelu glave, a izbijena su mu i tri zuba.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.