Uhapšeni zbog zloupotrebe u javnim nabavkama za MUP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni zbog zloupotrebe u javnim nabavkama za MUP

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) u saradnji sa Okružnim tužilaštvom uhapsilo je danas u nekoliko gradova Srbije osmoro osumnjičenih da su MUP oštetili za više miliona dinara zloupotrebom položaja u postupku javnih nabavki odeće.

U saopštenju MUP-a je navedeno da su uhapšeni u poslednje dve godine "izvršili više krivičnih dela zloupotreba službenog položaja, falsifikovanje isprava, primanje i davanje mita, kao i poresku utaju u postupcima javne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nabavke odećne opreme za potrebe MUP-a, čime su oštetili MUP Srbije u višemilionskom iznosu, a za sebe pribavili protivpravnu imovinsku korist".

Prema navodima MUP-a, uhapšeni su vlasnik preduzeća Mari bo iz Beograda i Bim teks iz Leskovca Božidar S, tehnički direktor Bim teksa Vojislav D, vlasnik preduzeća AD Vunarski institut Vunil iz Leskovca Siniša Đ. i direktor ovog preduzeća Vladimir J.

Uhapšen je i vlasnik SZR Eskimo iz Ratkova Zvezdan M, rukovodilac laboratorije Instituta CIS iz Beograda Gordana P, kao i pripadnici MUP-a, komercijalisti zaduženi za javne nabavke Radosav S. i Aleksandar J. koji su bili određeni za odabir najpovoljnijeg ponuđača i naknadnu realizaciju ugovora.

"Navedena preduzeća su sklapala ugovore sa MUP-om o proizvodnji i isporuci odećne opreme određenog kvaliteta, a koristeći falsifikovane nalaze i podmićujući referente MUP-a, isporučivali su robu lošeg kvaliteta koja ne ispunjava uslove propisane tenderom", saopštio je JUP.

Navodeći da je u toku rad na utvrđivanju svih činjenica ovog slučaja, policija je dodala da "pripadnici MUP-a takođe, nastavljaju rad na utvrđivanju činjenica u postupku javnih nabavki i u drugim javnim preduzećima i državnim organima".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Malverzacije u nabavci opreme za MUP Srbije

Izvor: Politika, 10.Dec.2008, 00:37

Uhapšeno osmoro među kojima su direktori i vlasnici tekstilnih fabrika, policajci koji su bili zaduženi za nabavku uniformi i rukovodilac Instituta za kontrolu kvaliteta tekstila ..Srpska policija je, u saradnji sa Okružnim tužilaštvom, juče uhapsila osam osoba koje su raznim malverzacijama u...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.