Uhapšeni zbog sumnje da su utajom poreza oštetili budžet za 8,2 miliona dinara

Izvor: Večernje novosti, 24.Dec.2018, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni zbog sumnje da su utajom poreza oštetili budžet za 8,2 miliona dinara

U Kraljevu su, po nalogu zamenika Višeg javnog tužioca, uhapšene tri osobe zbog sumnje da su izvršili krivično delo poreske utaje u iznosu od 8,2 miliona dinara BEOGRAD - U Kraljevu su, po nalogu zamenika Višeg javnog tužioca, uhapšene tri osobe zbog sumnje da su izvršili krivično delo poreske utaje u iznosu od 8,2 miliona dinara, kao i krivična dela pranje novca i zloupotreba položaja odgovornog lica, sopštila je Poreska uprava.Jedan od osumnjičenih je, u periodu >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << od novembra 2017. do decembra 2018. godine, kao odgovorno lice preduzeća iz Skorice nabavio sirovu kožu na crnom tržištu, a zatim je u poslovnim knjigama evidentirao lažne ulazne račune o navodnoj kupovini sirove kože od dve firme u ukupnoj vrednosti od 44,7 miliona dinara i sa iskazanim PDV-om od 7,4 miliona dinara, sa ciljem da PDV, sadržan u tim računima, neosnovano iskoristi kao prethodni porez sa pravom na odbitak, navodi se u saopštenju.PROČITAJTE JOŠ - HAPŠENjE ZBOG PORESKE UTAJE: Oštetio budžet za 4,74 miliona dinara Iz Poreske uprave navode da je na taj način umanjio poresku obavezu PDV za navedeni iznos. Takođe, osumnjičeni je lažno prikazao nabavku sirove kože i od fizičkog lica koje nije poljoprivredni proizvođač, praveći pri tom lažne otkupne listove sa iskazanom PDV nadoknadom i tako neosnovano iskoristio pravo na korišćenje prethodnog poreza kao PDV nadoknade u iznosu od 706.909 dinara.Osumnjičenim licima je određena mera zadržavanja do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Uhapšene tri osobe u Kraljevu zbog sumnje da su utajom poreza oštetili budžet za 8,2 miliona dinara

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Dec.2018

U Кraljevu su, po nalogu zamenika Višeg javnog tužioca, uhapšene tri osobe zbog sumnje da su izvršili krivično delo poreske utaje u iznosu od 8,2 miliona dinara, kao i krivična dela pranje novca i zloupotreba položaja odgovornog lica, sopštila je danas Poreska uprava...Jedan od osumnjičenih...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.