Uhapšeni svi osumnjičeni za spaljivanje zastave Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2010, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni svi osumnjičeni za spaljivanje zastave Srbije

NOVI PAZAR -

Novopazarska policija uhapsila je svu trojicu osumnjičenih da su zapalili zastavu Srbije na Osnovnoj školi "Desanka Maksimović" u Novom Pazaru.

Enes Koca (18), Almir Latifović (19) i Ferid Smailović (19)uhapšeni su juče u Novom Pazaru zbog osnovane sumnje da su na krovu osnovne škole "Desanka Maksimović" u tom gradu spalili zastavu Srbije pored koje je policija pronašla i neoštećenu bošnjačku zastavu, ali ona nije oštećena, kao ni školski inventar.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Sandžački odbor za ljudska prava ocenio je danas da se zbog ponavljanja incidenata u Novom Pazaru "naziru uznemirujuće tendencije".

Bez zapaljive retorike

Novopazarska policija je nedavno privela nekoliko mladića osumnjičenih da su kamenom razbili prednje vetrobransko staklo na autobusu Niš ekspresa koji je iz Igala vozio za Niš.

Sandžački odbor za ljudska prava je ocenio da se u analizi incidenata "bez zamajavanja javnosti i zapaljive retorike" mora sagledati koren problema.

"Bez obzira iz kojih struktura ona (zapaljiva retorika) dolazila i koliko opravdana bila, permanentno insistiranje na podeljenosti i netrpeljivosti uvek dovodi do situacije u kojoj niko ne dobija", navodi se u saopštenju Odbora.

Odbor je pozvao sve lokalne institucije i organe u Novom Pazaru da problemima priđu s punom odgovornošću, da se "ne takmiče u prebacivanju krivice i konačno počnu sa vađenjem ovog prostora iz dubina crnih hronika".

SDA poziva na red i rad

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejmana Ugljanina osudila je danas paljenje zastave Republike Srbije u novopazarskoj osnovnoj školi i pozvala građane da se posvete radu, redu i iznalaženju rešenja za izlazak iz ekonomske krize.

U saopštenju SDA se nadležni pozivaju da utvrde motive za ovaj čin s obzirom na to da je reč o vrlo "štetnom i opasnom događaju".

"Ovakvo ponašanje udaljava sve moguće investitore iz našeg kraja, sada kada se vrše finalne pripreme za ogromna ulaganja u Sandžak. SDA poziva sve građane Sandžaka, kao jedne multietničke sredine, da se posvete radu, redu i iznalaženju rešenja za izlazak iz ekonomske krize našeg regiona", navodi se u saopštenju SDA u kome se ukazuje da se paljenjem zastava stvari ne poboljšavaju, već samo pogoršavaju.

SDA Sandžaka je pozvala ostale političke partije i nevladine organizacije iz Sandžaka da svojim zalaganjem daju aktivan doprinos očuvanju reda, u interesu, kako se navodi, svih građana koji tu žive.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.