Uhapšeni svi osumnjičeni za spaljivanje zastave Srbije

Izvor: Studio B, 19.Avg.2010, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni svi osumnjičeni za spaljivanje zastave Srbije

Novopazarska policija uhapsila je svu trojicu osumnjičenih da su zapalili zastavu Srbije na Osnovnoj školi "Desanka Maksimović" u Novom Pazaru.

Uhapšeni su Enes K. (18), Almir L. (19) i Ferid S. (19), svi iz Novog Pazara. Oni se sumnjiče da su provalili u školu i spalili zastavu Srbije. Pored nje je bila bošnjačka zastava, ali ona nije oštećena, kao ni školski inventar.

Sandžački odbor za ljudska prava ocenio je danas da se zbog ponavljanja incidenata u >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Novom Pazaru "naziru uznemirujuće tendencije".

Novopazarska policija je nedavno privela nekoliko mladića osumnjičenih da su kamenom razbili prednje vetrobransko staklo na autobusu Niš ekspresa koji je iz Igala vozio za Niš.

Sandžački odbor za ljudska prava je ocenio da se u analizi incidenata "bez zamajavanja javnosti i zapaljive retorike" mora sagledati koren problema.

"Bez obzira iz kojih struktura ona (zapaljiva retorika) dolazila i koliko opravdana bila, permanentno insistiranje na podeljenosti i netrpeljivosti uvek dovodi do situacije u kojoj niko ne dobija", navodi se u saopštenju Odbora.

Odbor je pozvao sve lokalne institucije i organe u Novom Pazaru da problemima priđu s punom odgovornošću, da se "ne takmiče u prebacivanju krivice i konačno počnu sa vađenjem ovog prostora iz dubina crnih hronika".

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšeni svi osumnjičeni za spaljivanje zastave Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2010

NOVI PAZAR -..Novopazarska policija uhapsila je svu trojicu osumnjičenih da su zapalili zastavu Srbije na Osnovnoj školi "Desanka Maksimović" u Novom Pazaru...Enes Koca (18), Almir Latifović (19) i Ferid Smailović (19)uhapšeni su juče u Novom Pazaru zbog osnovane sumnje da su na krovu osnovne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.