Izvor: Blic, 27.Okt.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni nakon što su iznudili više od 50.000 evra

Beogradska policija saopštila je danas da je uhapsila Radeta Radojevića i Milomira Markovića, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo iznude. U saopštenju se navodi da su Radojević i Marković, od oktobra 2007. godine do dana hapšenja, od oštećenog iznudili više od 50.000 evra, uz primenu fizičke sile i pretnje da će ubiti njega i njegovu porodicu.



Oštećeni je preko Milomira Markovića stupio u kontakt sa Radojevićem i od njega pozajmio 18.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << evra, radi proširenja posla, uz mesečnu kamatu od 10 odsto. Do marta meseca, oštećeni je redovno isplaćivao kamatu, novac je uvek donosio dvanaestog u mesecu do 12 časova. U saopštenju se navodi da je oštećeni samo jednom zakasnio, posle čega mu je Radojević rekao da će kamata od tada biti povećana na 5.500 evra, a glavnica se duplirala na 36.000 evra. Kako bi isplatio kamate, koje su enormno rasle, oštećeni je morao da pozajmljuje novac od poznanika i prijatelja, prodao svoje putničke automobile i gubio je poslove. Radojević i Marković su povećavali iznos koji je oštećeni trebalo da plati, tako da je dug dostigao 70.000 evra. Osumnjičeni su uhapšeni i uz krivičnu prijavu privedeni dežurnom istražnom sudiji Okružnog suda u Beogradu, koji im je odredio jednomesečni pritvor. Radojević i Marković su već osuđivani za krivična dela iznude i nanošenje teških telesnih povreda.

Policija smatra da ima još oštećenih i poziva ih da se jave na telefone 011/279-74-49 i 011/279-74-75.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.