Izvor: RTS, 04.Jul.2022, 12:16

Uhapšeni članovi kriminalne grupe u Prištini i Mitrovici

U Prištini i Kosovskoj Mitrovici policija je uhapsila osam osoba osumnjičenih za podmetanje požara, napade ručnim bombama i prinudu, odredivši im pritvor od 30 dana.
Uhapšene osobe su albanske nacionalnosti sa KiM, a okvalifikovane su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe koja je, između ostalog, počinila krivično delo  "izazivanje opšte opasnosti".
Policija je navela da su pripadnici grupe osumnjičeni da su najpre "Molotovljevim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koktelom" izazvali požar u jednom lokalu u Prištini, pričinivši materijalnu štetu.
Na istoj lokaciji nekoliko dana kasnije bačena je ručna bomba, koja je takođe pričinila materijalnu štetu, na tri parkirana automobila.
U južnom delu Kosovske Mitrovice prošlog meseca bačena je ručna bomba koja se nije aktivirala. U istom gradu nekoliko dana kasnije bačena je ručna bomba koja je pričinila materijalnu štetu.
Policija je potom uhapsila osam osoba za koje se sumnja da su direktno učestvovale u izvršenju navedenih krivičnih dela.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U PRIŠTINI UHAPŠENI ČLANOVI KRIMINALNE GRUPE: Izazivali "opštu opasnost", podmetali požare i bacali bombe

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jul.2022

U Prištini i Kosovskoj Mitrovici policija je uhapsila osam osoba osumnjičenih za podmetanje požara, napade ručnim bombama i prinudu, odredivši im pritvor od 30 dana...Uhapšene osobe su albanske nacionalnosti sa KiM, a okvalifikovane su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe, koja je između...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.